avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce drepturi au fratii vitregi dupa moartea parintelui comun?Din prima căsătorie rezultând un copil,bărbatul in cauză neavand niciun bun cu prima sotie.Din a doua casatorie rezultă mai multe bunuri si 3 copii.Ce drepturi are copilul din prima casatorie?
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Marin Benghescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:56, 18 Decembrie 2017
Are aceleasi drepturi ca si copiii sai din a doua casatorie la mostenirea tatalui lor
Descendentii au drepturi egale, respectiv cote-parti egale din dreptul de proprietate.

Sotia supravietuitoare are o cota de 1/ 4 din 1/ 2 anume o cota de 1/ 8 din dreptul de proprietate.

Jumatate din bunurile comune ii apartine.( discutam de bunuri proprietate comuna devalmasa, bunurile fiind dobandite de la data incheierii casatoriei ).

Toti cei 3 descendenti au o cota de 3/ 4.

Cota din 3/ 4 se rapoteaza la 1/ 2.

Toti descendentii au o cota de 3/ 8 din dreptul de proprietate.

Fiecare dintre descendenti are o cota de 3 / 24 din dreptul de proprietate.

Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand, daca exista un acord, intre comostenitori.

Daca survin divergenta, numai instanta de judecata transeaza conflictul intre succesori,competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala se afla ultimul domicliu al defunctului.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire AdiEmaDeni AdiEmaDeni Buna ziua ,numele meu este Adriana.Parinti mei detin o casa si mama a murit de curand.Mai am o sora iar Tata doreste sa mi doneze mie parte lui fara .ca sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune arpad.ati arpad.ati Daca nu sa lasat testament,mama a dat in judecata pe 4 copii ai cu decedatul cum se inparte avand mai multe inmobile ,si terenuri.?? (vezi toată discuția)