Ce drepturi au fratii vitregi dupa moartea parintelui comun?Din prima căsătorie rezultând un copil,bărbatul in cauză neavand niciun bun cu prima sotie.Din a doua casatorie rezultă mai multe bunuri si 3 copii.Ce drepturi are copilul din prima casatorie?
Descendentii au drepturi egale, respectiv cote-parti egale din dreptul de proprietate.
Sotia supravietuitoare are o cota de 1/ 4 din 1/ 2 anume o cota de 1/ 8 din dreptul de proprietate.
Jumatate din bunurile comune ii apartine.( discutam de bunuri proprietate comuna devalmasa, bunurile fiind dobandite de la data incheierii casatoriei ).
Toti cei 3 descendenti au o cota de 3/ 4.
Cota din 3/ 4 se rapoteaza la 1/ 2.
Toti descendentii au o cota de 3/ 8 din dreptul de proprietate.
Fiecare dintre descendenti are o cota de 3 / 24 din dreptul de proprietate.
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand, daca exista un acord, intre comostenitori.
Daca survin divergenta, numai instanta de judecata transeaza conflictul intre succesori,competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala se afla ultimul domicliu al defunctului.
Mostenire
AdiEmaDeni
Buna ziua ,numele meu este Adriana.Parinti mei detin o casa si mama a murit de curand.Mai am o sora iar Tata doreste sa mi doneze mie parte lui fara .ca sora ... (vezi toată discuția)