avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Am cumpărat o mașină cu taxa auto nerecuperată. ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Am cumpărat o mașină cu taxa auto nerecuperată. Pot depune eu la ANAF cererea de restituire?

Am cumpărat anul trecut o mașină care era înscrisă și cu taxa auto plătită, iar în prețul mașinii s-a reflectat implicit și acea taxă. Conform noilor reglementări în vigoare, pot recupera eu taxa chiar dacă plata la fisc nu a fost făcută de mine, ci de fostul proprietar?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: urualab , utilizator 10:27, 21 Decembrie 2017
Nu puteti. Va puteti intalni cu fostul proprietar sa va faca o procura speciala pt. a solicita in numele lui cv taxei de mediu, inclusiv banii sa fie virati in contul dvs. Ideea este sa nu aiba pretentii ulterioare...
Puteti. Am fost eu ieri si am intrebat pt mine. Eu sunt fostul proprietar, cel care a platit taxa dar nu pot recupera taxa ca nu mai am masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a taxei la transcrierea pe viitorul proprietar flo1990b flo1990b Buna ziua,intentionez sa vand o masina care are taxa de inmatriculata recuperata de fostul proprietar...am cumparat masina gata inscrisa in 2012 cand nu exista ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)