avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am cetatinia spaniola dar apar in România ca ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am cetatinia spaniola dar apar in România ca cetățean roman

Dacă imi scot pașaport românesc risc sa pierd cetățenia spaniola ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:51, 20 August 2021
Cetatenia e una, pasaportul e alta. Puteti avea cetatenia romana fara sa fi avut niciodata acte romanesti.

Pentru alte detalii: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Daca aveti cetatenia spaniola, nu va incurca cu absolut nimic sa va solicitati actele romanesti. Nu au nimic una cu cealalta, sunteti un cetatean cu 2 cetatenii. Solicitati un pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate).
Ati folosit vredota pasaportul romanesc pentru a calatorii o data ce ati renuntat la cetatenia romana catre statul spaniol? Sunt curios daca se poate.
Statul spaniol nu are nicio cadere de a anula cetatenia romana. La cetatenia romana se poate renunta doar personal si doar in fata autoritatilor romane. Autoritatile spaniole n-au nicio cadere sa se pronunte cu privire la acest lucru, nu este de competenta lor. Ar fi amestec in treburile interne ale unei tari suverane.

Pentru a renunta la cetatenia romana trebuie sa indepliniti procedura descrisa pe [ link extern ]

Ce ati declarat dvs. in fata autoritatilor spaniole va fi incadrat la "povesti vanatoresti" de autoritatile romane.

In fata autoritatilor spaniole v-ati luat angajamentul ca veti renunta la cetatenia romana. Angajament pe care nu l-ati indeplinit.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
tgeorgescu, utilizator
Intrebarea mea pentru Justitiarul711 nu este daca spania i-a ridicat cetatenia ( ce nu poate face pentru ca sunt lucruri interne ale tarii respective ) ci daca a putut sa calatoreasca cu actele din romania o data ce a primit actele spaniole, nu stim daca spania introduce o semnalare in sistemul schengen pentru a nu fi folosite.

Justitiarul711 a scris:

Daca aveti cetatenia spaniola, nu va incurca cu absolut nimic sa va solicitati actele romanesti. Nu au nimic una cu cealalta, sunteti un cetatean cu 2 cetatenii. Solicitati un pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate).

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Cetatenie rumi rumi buna ziua Sunt un roman plecat din tara acum 11 ani.Aici in Spania unde locuiesc acum am obtinut si cetatenia spaniola dar a trebuit sa semnez o hartie prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul la studii al copiilor cetateni straini nonny84 nonny84 Buna ziua, de ceva vreme cumnata mea se confrunta cu o problema. A fost casatorita in Spania cu un cetatean spaniol si au avut un copil. Dupa divort, copilul a ... (vezi toată discuția)