avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O vecina cu probleme psihice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O vecina cu probleme psihice

Buna ziua,la un apartament de pe scara noastră locuiește o doamna care are probleme psihice.arunca cu pământ din ghivecele de flori in vecini,bate cu un obiect dur in pereți,ne osândește pe după Colțuri si ne sperie,împinge lumea pe scara etc,am făcut o reclamație comuna la poliție,in urma căruia soțul acesteia a primit o amenda..am sunat in nenumărate ori la 112,dar au zis ca nu au ce sa facă.in caz ca s-ar întâmpla ceva mai grav cred ca nu are discernământ.vrem sa-i dam in judecată.ce ar trebui sa facem(toți vecinii am căzut de comun acord)
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Paul Luca, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:14, 19 Decembrie 2017
Ati discutat cu sotul vecinei? Ce parere are despre situatie?

Aveti cunostinta daca a fost internata intr-o institutie specializata?

Chiar daca ii dati in judecata ce credeti ca veti obtine daca femeia are probleme psihice dovedite cu documente medicale?

Asa cum v-a spus si politia, uneori nu ai ce face in astfel de situatii, cel mult se poate discuta cu sotul sa incerce sa potoleasca accesele sotiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior oricaui demers ,analizati responsabil avantajele si dezavantajele
Nu va hazardati cu actionatul in instanta a carui solutionare poate dura si ani de zile timp in care veti sta cu sabia lui Damockles
Pentru astffl de situatii sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau departamentul protectie varstnici din cadrul autoritatii pentru protectia copilului
Autoritatile vor constitui comisie sociala care conditionat de documentele medicale,de declaratiile rudelor si vecinilor pot dispune institutionalizarea persoanei in suferinta-procedura care dureaza mult mai putin fata de solutionare in instanta
Am discutat si cu soțul vecinei,după ce dumneaei a împins o alta vecina pe scări,iar răspunsul soțului a fost,,păcat ca nu a împins-o mai tare.Din discuțiile cu soțul la care am încercat sa-i spunem ca este un pericol pentru locatari printre ei si copii,răspunsul a fost ca nu are probleme psihice,este așa pentru ca are 2 facultăți
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este adevarat ca unii o mai iau prin porumb de prea multa scoala dar asta nu inseamna ca ceilalti trebuie sa le suporte comportamentul.
Cum si sotul are acelasi comportament si nu incearca sa aplaneze situatia cel mai bine este sa apelati la autoritati ori de cate ori este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog, o indrumare. va scriu in numele asopciatiei ... tuilleries tuilleries Buna ziua. Va rog, o indrumare. Va scriu in numele asopciatiei de proprietari. La etajul 3 pe scara mea locuieste o doamna bolnava psihic (sufera de dementa ... (vezi toată discuția)
poate fi amendată pentru tulburarea liniștii publice o persoană cu probleme psihice? bog77dan bog77dan o persoana cu tulburari psihice poate fi amendata pentru tulburarea linistii publice ? am un vecin cu carnet de nebun care deseori devine agresiv verbal, dar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de câteva luni avem o problema cu o vecina din bloc, ... adrian92 adrian92 Bună ziua, de câteva luni avem o problema cu o vecina din bloc, mai exact toată ziua e beată, nici nu asta ar fi problema, ci faptul că regulat urinează ... (vezi toată discuția)