avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie crestere copil

Cand ar trebuii dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului depus, la 42 de zile sau 126?
Eu sunt in concediu prenatal din luna septembrie, pe 23 decembrie as face 42 zile de cand am nascut, am luat concediul prenatal de la medicul de familie pe aceasta luna si mi.a specificat ca as mai avea 29 de zile, reprezentând data de 29 ianuarie si imi spune ca daca vreau le mai iau daca nu pe 1 ianuarie pot depune dosarul... la serviciu mi se spune ca as mai avea concediu si pe ianuarie...nu vreau sa pierd ziua cand ar trebui sa depun...acum eu nu inteleg cand trebuie depus? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreeaAlexandra91 , utilizator 10:55, 20 Decembrie 2017
Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Art. 15. -
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
...
(4) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), cererea şi documentele doveditoare se pot depune cu 30 de zile înainte de încetarea concediului de maternitate.


Norme:

Art. 23. - (1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
......
(2) Indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă de la datele prevăzute la alin. (1) lit. a)-d), dar nu mai devreme de data la care s-a aprobat concediul pentru creşterea copilului ori a încetat realizarea de venituri supuse impozitului.
Asta am citit si eu si nu prea bate cu ce mi s.a spus ... deci concret pe caz?! Multumesc
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.


Eu nu inteleg ce concediu prenatal ati luat in decembrie, daca "pe 23 decembrie as face 42 zile de cand am nascut, " Prenatal este inainte de nastere.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal veronik veronik Buna ziua, stiu ca sunt 126 de zile in total pentru concediu prenatal si postanatal. In cazul in care cel prenatal va fi de maxim 20 zile, este legal sa ... (vezi toată discuția)
126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)
La cat timp se depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil? CristinaToba CristinaToba Sunt insarcinata in 36 de saptamani, intru in concediu prenatal pe data de 1 decembrie, iar data probabila a nasterii este 25 decembrie. Avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)