avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului

Buna ziua,
Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era repartitorul vechi,nefunctional.A discutat cu proprietarul,i-a scazut din chirie si sa plateasca el repartitorul.Acum incep problemele..a facut cerere de o luna de zile si cei de la firma spun ca nu au echipa,ca sunt f ocupati si il tot amana.Intre timp el plateste pausal.
Exista vreun termen limita pentru firma in care sa aibe obligatia sa vina la montaj?Cum ar putea urgenta?
Cel mai recent răspuns: nicolae lacatusu , utilizator 08:30, 16 Mai 2023
OK,atunci sa rectific...repartitorul de caldura.La toate firmele care comercializeaza aceste produse,sunt trecute contoare de apa si repartitor de costuri
Nu trebuie sa rectificati, ideea este ca in asociatiile de proprietari dispozitivul ala de trece apa prin el este considwrat "repartitor de costuri", asa cum este si ala ptr caldura. Nu sunt contoare, sunt repartitoate, asta vroiam sa subliniez.
Multumesc.O idee vizavi de problema chiriasului? Exista posibilitatea sa-i forteze putin pe cei de la firma sa vina sa-i monteze repartitorul?
Chiriasul nu poate avea nicio influenta asupra firmei.
Relatia contractuala este intre asociatie si firma.,demersurile trebuie facute de proprietar asupra asociatiei iar asociatia asupra firmei.
Problema poate fi rezolvata de presedinte care le poate transmite celor de la firma ca in cazul in care nu se prezinta in termen de 2 zile sa monteze apometrul va rezilia contractul de citire.
Chiriasul trebuie sa faca demersuri la asociatie (sa solicite si proprietarului sa se implice) sa nu mai fie incasat la pausal ptr ca nu este vina lui ca nu vine firma sa monteze apometrul. Chiriasul chiar ii poate impune proprietarului sa ii reduca din chirie pentru ca apometrul este al proprietarului.
Asociatia trebuia sa prevada astfel de situatii si sa impuna un consum mediu din ultimele 3 luni pana la reglementarea situatiei.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
cyan, moderator
Le poate monta și singur sau cu ajutorul unei persoane pricepute, iar președintele asociației de proprietari să-i aplice un sigiliu valid.
Ambele se găsesc pe piața liberă.

vali m a scris:

Buna ziua,
Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era repartitorul vechi,nefunctional.A discutat cu proprietarul,i-a scazut din chirie si sa plateasca el repartitorul.Acum incep problemele..a facut cerere de o luna de zile si cei de la firma spun ca nu au echipa,ca sunt f ocupati si il tot amana.Intre timp el plateste pausal.
Exista vreun termen limita pentru firma in care sa aibe obligatia sa vina la montaj?Cum ar putea urgenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)