avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina inregistrata numai la fisc. Cum o vand?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina inregistrata numai la fisc. Cum o vand?

La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele vanzatorului.

Ce formalitati/documente trebuie intreprinse/intocmite pentru a vinde o masina care este inregistrata numai la fisc?

Pentru a fi scoasa de la fiscul vanzatorului actual este suficient numai un contract de v/c (talonul fiind pe alt nume)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:31, 20 Decembrie 2017
Nu este trecut pe certificat de inmatriculare "instrainat ....", am avut "grija" sa nu fie trecut, de fapt el circula cu masina, i-a fost retinut odata talonul ptr nu stie prostie cu claxonul dar l-a scos pentru ca inainte cu o zi de a face contractul de v/c intre vanzator si mine s-a incheiat un contract de comodat intre vanzator si el autentificat la notariat. Totul a fost facut in asa fel incat sa nu incurcam in niciun fel vanzatorul, s-au platit toate taxele si alte obligatii la zi astfel incat sa se evite implicarea ulterioara a vanzatorului in recuperarea talonului sau in amenzi ptr rovinieta sau lipsa asigurarii.
Multumesc pentru info, aveam idee cum se procedeaza pentru inmatriculare dar nu eram sigur cum se procedeaza cand masina este inregistrata la fisc si nefinalizata inmatricularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare autoturism c0stel c0stel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie potrivita pt o problema . Am achizitionat de la o ruda apropiata un autovehicul second hand destul de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)