avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alta modalitate de a afla continutul actului depus de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alta modalitate de a afla continutul actului depus de partea adversa

Exista vreo alta posibilitate de a afla continutul actului depus de partea adversa (intimatul - politia), chiar daca in codul de procedura civila se specifica : "va lua cunoştinţă de conţinutul întâmpinării de la dosarul cauzei " ?
Nu vreau sa ma mai deplasez 160 km, am cerut deja judecarea in lipsa, dar mi-ar placea sa aflu ce scrie in acea intimpinare.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:09, 20 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Cabinet Avocat Teris Mihai a scris:

Întâmpinarea se comunică petentului, obligatoriu, în vederea formulării răspunsului la întâmpinare.

De acord cu dvs., insa revizuentului nu i se comunica, ia cunostinta de la dosarul cauzei. De fapt eu nu cu intimatul am ce am, ci cu instanta de apel. Spuneti ca pot cere o copie a intimpinarii depuse de intimat, la dosarul cauzei, cu plic autoadresat si taxat ?
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca este vorba de raspunsul la intampinare, de care reclamantul ia cunostinta

CAPITOLUL I
Sesizarea instanţei de judecată

SECŢIUNEA a 2-a
Cererea de chemare în judecată
Art. 201

Fixarea primului termen de judecată

(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.

(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.

(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Domnilor, eu ma raportez la urmatoarele articole din NCPCicv:
Art. 509

Obiectul şi motivele revizuirii
(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:
1. s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decât s-a cerut;
...............................................................................................................................
Art. 510
Instanţa competentă
(1) Cererea de revizuire se îndreaptă la instanţa care a pronunţat hotărârea a cărei revizuire se cere.
..............................................................................................................
Art. 513

Procedura de judecată

(1) Cererea de revizuire se soluţionează potrivit dispoziţiilor procedurale aplicabile judecăţii finalizate cu hotărârea atacată.

(2) Întâmpinarea este obligatorie şi se depune la dosar cu cel puţin 5 zile înaintea primului termen de judecată. Revizuentul va lua cunoştinţă de conţinutul întâmpinării de la dosarul cauzei.
.......................................................................................

Scopul meu este doar sa aflu ce a scris politia in intimpinare fara sa ma deplasez la fata locului. Din practica dvs. curenta stiti ca exista aceasta posibilitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)