Nexus11 a scris:
adutescu a scris:
Va poate ajuta un notar public.
De regula, acesta trimite o adresa la primaria locului unde s-a nascut bunica dvs si va primi sau o copie a actului sau raspunsul ca acesta nu mai exista.
Acolo unde s-a nascut bunica,apare si hotararea de divort?
Da, v-am si explicat mai sus, toate schimbarile de stare civila se aduc la cunostinta de catre biroul de evidenta a populatiei si organului omolog din cadrul primariei locului de nastere.
Este o practica obisnuita a notarilor sa faca aceste adrese in cazul persoanelor in varsta ( in viata, daca sunt succesibili sau erezi si daca au nevoie de acte de stare civila disparute sau distruse de trecerea timpului) sau in cazul persoanelor decedate la o varsta inaintata si carora nu li se mai gasesc din documente.
Poate nu este o copie a hotararii de divort ( desi e posibil sa fie) dar sigur veti obtine un document care sa ateste acest lucru.
Daca nu, v-am spus, exista si posibilitatea dovezii cu martori, dar doar in lipsa documentului de mai sus.
Nu stiu daca puteti obtine dvs./mama personal acest act, dar stiu sigur ca notarii pot. Oricum succesiunea o deschide mama dvs. la notar, fiind unica mostenitoare.