avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa bunica decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa bunica decedata

bunica mea a decedat de curand si as dori cateva sfaturi:
parintii mei au decedat la randul lor, astfel ca am intlels ca vin la mostenire in locul tatalui meu.
pe de alta parte, bunica mai are 1 sora. vine si aceasta la mostenire?
precizez ca inainte de deces, bunica prin testament mi-a lasat totul mie.

mai precizez ca bunica mea a divortat cu multa vreme in urma, insa nu gasesc hot de divort. am nevoie de ac doc pt dezbaterea succesiunii?
ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 14:48, 28 Decembrie 2009
1.sora bunicii nu are nici o vocatie succesorala, atata vreme cat bunica a avut descendenti directi (tatal dvs.).
2. In mod normal, hotararile de divort se transcriu in registrele de stare civila de la locul nasterii (la biroul de stare civila al primariei din localitatea unde s-a nascut bunica, ar trebui sa existe mentionat divortul in cauza).
3. daca ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs, mergeti cu certificatul de mostenitor, copie dupa actele dvs. de stare civila si copie a certificatului de deces al bunicii la primaria unde aceasta a avut ultimul domiciliu si solicitati eliberarea anexei 24. Totodata, veti merge si la administratiile financiare din localitatile unde bunica a detinut bunuri in vederea obtinerii certificatelor de atestare fiscala in vederea dezbaterii succesiunii.
Cu anexa 24, certificatele de atestare fiscala, actele de proprietate si de stare civila in original si 2 martori, veti merge la un notar de pe raza judetului unde bunica a avut ultimul domiciliu in vederea dezbaterii succesiunii.
4 daca, totusi, la locul nasterii bunicii, nu s-a efectuat transcrierea divortului, veti urma pasii de mai sus, cu singura modificare ca veti solicita obtinerea unui certificat de calitate de mostenitor, cu care va veti prezenta la instanta in fata careia s-a judecat divortul bunicii, de unde veti solicita eliberarea unei copii a hotararii din arhiva judecatoriei. Apoi urmati pasii de mai sus, pentru dezbaterea efectiva a succesiunii.
Mult succes!
Sora bunicii Dvs. nu este mostenitor rezervatar si va fi inlaturata de la mostenire de tatal Dvs., reprezentat de Dvs. Testamentul pare sa fie legal si valabil, Dvs. fiind oricum singurul mostenitor legal.

Numai sotul supravietuitor are drepturi la mostenire, deci nu este cazul.

Trebuie sa mergeti la notar cu certificatul de deces si testamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)
Mostenire.proprietar czaba czaba Sunt singurul fiu si singura ruda a tatalui meu decedat acum o luna,cum devin propeietar al spatiului detinut de acesta (vezi toată discuția)