avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire.proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire.proprietar

Sunt singurul fiu si singura ruda a tatalui meu decedat acum o luna,cum devin propeietar al spatiului detinut de acesta
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:31, 2 Ianuarie 2010
Contactati un notar cu certificatul de deces si cu doi martori, care confirma, ca Dvs. sunteti singura ruda in viata. Mai trebuie sa aduceti extrasul de Carte Funciara si un Certificat Fiscal de la Finantele Locale, din care rezulta ca taxele si impozitele pentru spatiul respectiv sunt platite la zi.
1. mergeti la primaria unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs. si solicitati eliberarea anexei 24 in vederea dezbaterii succesiunii. Veti depune urmatoarele acte: copie certificat deces tata, copie acte stare civila ale dvs. si ale mamei dvs (daca este decedata, veti depune o copie a certificatului de mostenitor), copie acte de proprietate ale bunurilor care compun masa succesorala;
2. la administratia finantelor publice in a carei raza teritoriala se gasesc bunurile care compun succesiunea, solicitati eliberarea unui certificat de atestare fiscala in vederea dezbaterii succesiunii;
3. cu anexa 24, certificatul de atestare fiscala, originalul actelor de stare civila si de proprietate si doi martori, mergeti la un notar din judetul unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs. si dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica decedata ContSters22096 ContSters22096 bunica mea a decedat de curand si as dori cateva sfaturi: parintii mei au decedat la randul lor, astfel ca am intlels ca vin la mostenire in locul tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune viostone viostone Cum se deschide o succesiune? Persoana decedata are doar doi copii, fara sotie. (vezi toată discuția)