avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Cum se deschide o succesiune? Persoana decedata are doar doi copii, fara sotie.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:24, 16 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la primaria ultimului domiciliu al persoanei decedate si solicitati anexa 24, care va arata ce bunuri imobile exista. Apoi, va adresati la un birou notarial pentru eliberarea certificatului de mostenitor. E bine sa consultati mai multe birouri notariale si sa negociati onorariul.
Mergeti la un notar public din cirumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Trebuie sa aveti la dvs certificatul de deces, certificatele de nastere ale copiilor (si de casatorie daca si-au schimbat numele prin casatorie), acte de proprietate, certificat fiscal, si doi martori care sa ateste ca defunctul era necasatorit si ca a avut doar doi copii. Daca decesul a survenit dupa 1.10.2011 nu aveti nevoie de anexa 23 si 24.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru masina brinduselena brinduselena ce acte sunt necesare pentru succesiune?am 2 copii si sotul a decedat pe 04 .01.2012.si cat ma costa aceasta succesiune?va multumesc (vezi toată discuția)
Mostenire Zetu Elena Zetu Elena Am mai pus aceasta intrebare pe forumul dvs. Am 60 de ani , sunt singura la parinti, care au decedat ,tatal in 2002 mama in 2008.Nu am gasit nici un act de ... (vezi toată discuția)
Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)