avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de mostenire

Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire.
Cel mai recent răspuns: mimiela , utilizator 20:38, 27 Aprilie 2010
Daca a trecut doar atat nu platiti impozit.
In rest notarul va va spune costurile, care se calculeaza in functie de masa succesorala.

Aveti nevoie de certificatul de deces, actele de identitate ale mostenitorilor, dovezile privind bunurile care compun masa succesorala ( titluri de proprietate, contracte de vanzare-cumparare etc.), certificate fiscale precum ca sunt platite impozitele la zi pt aceste bunuri.
Exista grile de calcul in raport de masa succesorala si onorariile notarilor - care difera; cel mai bine ar fi asadar sa va adresati unui birou notarial (ori mai multor birouri notarile) care sa va estimeze costurile.
In privinta actelor, veti prezenta certificatul de deces, orice acte ale bunurilor care urmeaza sa fie mostenite dupa defunct si actele proprii de identitate ale succesorilor.
p.s. cred ca scriam in acelasi timp cu colegul de mai sus :D
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters120042, utilizator
Trebuie sa va adresati unui birou notarial din raza judecatoriei unde a avut ultimul domiciliu defunctul. Va trebuie toate actele de proprietate, titluri, extrase conturi, documente auto etc. tot ce tine de bunurile mobile si imobile ale defunctului. Certificat deces, anexa 5 de la primaria de unde a apartinut defunctul, certificat de casatorie al acestuia (daca e cazul) acte identitate mostenitori (CI, BI, certificate nastere, la fete certificate casatorie) certificate fiscale, adeverinte de rol etc.
Multumesc, pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune gina vacarescu gina vacarescu Buna ziua! Soacra mea a decedat pe data de 11.04.2010. Ne intereseaza pina la ce data trebuie facuta succesiunea bunurilor care au apartinut acesteia, ce ... (vezi toată discuția)