Buna, as vrea sa stiu daca as putea schimba avocatul cu care am un contract de asistenta juridica (nu plec ca vrea eu asa fara un motiv anume, plec din cauza ca nu imi place deloc cum lucreaza, adica nu mi-a aratat nici un document, vorbeste decat verbal despre anumite chesti, decat verbal adica fara nici un tip de document ca dovada, ofertele de la asigurator sunt la fel decat verbale, fara sa imi arate o foaie o dovada orice).
Vreau sa stiu daca pot sau cum pot renunta la contract fara a avea nici o consecinta (daca pot renunta, vreau sa imi angajez alt avocat, acest avocat a fost angajat de catre cineva apropiat din familia mea, nu l-am angajat eu!!) si daca da, se poate continua cat si cu judecata fata de vinovat, cat si cu ofertele de la asigurare?
Cu toate ca eu cred ca numai este posibil, totusi am ziz sa si intreb ca sa fiu mai sigur, multumesc anticipat.
Depinde ce scrie in contract, daca ati semnat ca sunteti de acord ca beneficiar etc. Chiar si asa, puteti rezilia contractul daca nu sunteti multumit; ce a lucrat insa trebuie platit. Ce nu, trebuie returnat. Nu cunosc clauzele, la ce v-ati inteles etc.
Am semnat asistarea si reprezentarea mea, iar intrun paragraf scrie ca in caz ca vreau sa renunt la contract trebuie sa platesc 20.000€ citat ca "daune interese" plus onorariul, adica ce-a cheltuit el. Deci sa inteleg ca nu pot? Sunt foarte nemultumit, dar daca nu se poate face nimica asta este.
Daunele-interese se datoreaza (am rezerve in legalitatea lor in contractul de asistenta juridica) daca se reziliaza contractul FARA culpa celeilalte parti.
Daca nu aveti dovezi privind culpa (totul fiind doar vorbe), cereti in scris, aratand ce vi s-a spus pana acum, confirmarea celor spuse.
Totusi, vedeti ca e posibil sa nu fie musai o culpa a avocatului, poate doar o neintelegere la nivel de persoane.
Nelamurire!
razvandicu
Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)