avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire!

Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam razgandit si vreau sa renunt la judecata...eu nu am semnat cerere de stramutare..pot sa renunt la judecata pe motiv ca nu eu am cerut cererea de stramutare ci avocatul meu?Daca e sa prind in fond la ICJC privind stramutarea sunt obligat la cerere sa platesc cheltuieli de judecata partii adverse?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 11 Aprilie 2009
Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Stiu asta domnule Elis...dar pot sa fiu eu parte din proces daca nu am semnat cererea de stramutare?avocatul meu semnat in locul meu!
Asa cum sunteti liber sa formulati o cerere de chemare in judecata, prin simetrie, puteti si renunta.
Institutia juridica a renuntarii se refera atat la renuntarea la judecata ( efectiv la acea cerere, fie ea si cerere de stramutare)cat si la renuntarea la drept.
Cu privire la culpa procesuala aceasta subzita astfel ca, puteti fii obligat la plata cheltuielilor de judecata daca renuntarea intervine dupa primul termen de judecata (dar numai daca partea adversa solicita cheltuielile de judecata).
Ar fi mi bine sa va sfatuiti cu avocatul si sa va explice care sunt consecintele unei eventuale renuntari la judecata. Puteti de asemenea sa faceti o intelegere cu partea adversa, solicitandu-i sa renunte la cheltuielile de judecata daca dvs. renuntati la judecata.
De principiu, clientul colaboreaza cu avocatul sau , iar avocatul trebuie sa apere interesele clientului sau, respectand insa dorintele clientului.Daca nu va intelegeti, renuntati la mandatul acordat avocatului si faceti cum credeti de cuviinta, aratand instantei aceste lucruri.

succes
av. Ileana Schwarz
da, sunteti parte in proces ... intrucat avocatul dvs va reprezinta
Daca apreciati ca nu sunteti de acord, mergeti in instanta si spuneti asta. Adica , ca avocatul nu avea mandatul pentru cererea de stramutare.Vedeti si contractul semnat cu avocatul. Care a fost obiectul contractului.
succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii Lacramioara Macovei Lacramioara Macovei Vreau sa va intreb... [b]Poate paratul sa ceara intr-o intampinare (dosar in fond, actiune de stabilire a paternitatii) admiterea actiunii ... (vezi toată discuția)
Solutionare cerere stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati si pe mine cu niste parereri de specialisti! Am depus o cerere de stramutare la Inalta Curte de ... (vezi toată discuția)