avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solutionare cerere stramutare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solutionare cerere stramutare!

Buna dimineata!
Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati si pe mine cu niste parereri de specialisti!
Am depus o cerere de stramutare la Inalta Curte de Casatie si inainte de primul termen am depus o cerere de renuntare la judecata cf art 246 c.pr.civ!Mi sa solutionat dosarul ieri,nu am primit acasa nimic oficial,dar pe site ul lor scrie" Încheiere nr.5140: Ia act de renunţarea la judecata cererii."Stiu ca partea adversa poate sa solicite cheltuieli ca a depus intampinare!De unde stiu eu daca a cerut sau nu cheltuieli daca pe site uil lor a scris atat?Sau cind primesc acasa solutionare scrie mai detaliat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 5 Mai 2009
Daca s-au cerut ori nu cheltuieli de judecata le puteti vizualiza in copiile dupa incheierile de sedinta, ori intampinare.
Intampinarea partii adverse am vazut-o inainte de primul termen si nu zice nimic de cheltuieli de judecata!Faza e ca nu se astepta ca la primul termen sa renunt la judecata si nu stiu daca aveau chitante la ei privind cheltuieli de judecata(transport,onorariu avocat),deoarece nu mam prezentat,daca nu au depus la primul termen cind s-a dat si solutia de renuntare la judecata a chitantelor sa justifice cheltuielile pot sa le depuna dupa asta?sau erau obligati atunci ca a fost primul si ultimul termen?
Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Prin urmare, daca partea adversa a solicitat cheltuieli de judecata instanta le va acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire! razvandicu razvandicu Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)
Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)