avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare act
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare act

Buna seara sint intr-un proces pt anularea unui act de donatie. In chemarea in judecata este mentionat faptul ca donatorul nu ar fi avut discernamant atunci cand sa facut contractul si ca nu a fost insotit de cineva de la autoritatea tutelara( donatorul era in varsta de 78 de ani)intrebarea este daca se poate schimba motivul chemarii in judecata adica pe motiv de ingratitudine (acutl de donatie a fost cu sarcini . Intretinere . Uzufruct viager. Si la moartea lui sa fie inmormantat pe cheltuiala mea) adica sa se zic ca nu l-am ingrijit sau ca i-as fi adus injurii. Mentionez ca procesul a inceput deja de 1an. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:57, 21 Decembrie 2017
Nu se mai poate schimba, motivul din cererea de anulare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
Am citit pe undeva ca ar fi posibila cu acordul expres al partilor. Adica a mea a paratului. Trebuie sa imi dau eu acordul sau avocatul o face in locul meu. Va multumesc
S-ar fi putut la inceputul procesului nu dupa 1 an. Ce doriti de fapt? Daca va puteti intelege amiabil cu reclamantul se poate renunta la judecata.Daca aveti avocat ,el trebuie sa faca toate demersurile si sa va indrume cum e mai bine, Dansul cunoaste speta.
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
Conf.art.204(1)NCPC"Reclamantul poate sa isi modifice cererea si sa propuna noi dovezi sub sanctiunea decaderii,numai pana la prmul termen la care acesta este legal citat."Ca atare, dupa circa un an nu mai este posibil.
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
DAN POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act ContSters451312 ContSters451312 Buna seara sint intr-un proces pt anularea unui act de donatie. In chemarea in judecata este mentionat faptul ca donatorul nu ar fi avut discernamant atunci ... (vezi toată discuția)
Instanta poate acorda altceva decat ceea ce s-a cerut in actiune? ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! As vrea sa stiu daca instanta poate acorda un drept de creanta asupra unor imbunatatiri facute la un imobil in timpul casatoriei, daca ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie si de vanzare cumparare. shaherezada shaherezada Buna ziua, Am dobandit un imobil astfel: 3/16 prin mostenire de la tatal meu decedat,, 10/16 prin contract de donatie cu clauza de uzufruct viager de la mama ... (vezi toată discuția)