Buna! Eu si iubitul meu vrem sa ne construim o casa pe un teren pe care iubitul meu l-a primit de la primarie,deci este pe numele lui. Amandoi vom munci si vom investi bani in viitoarea casa.Intrebarea mea este: in momentul in care vom demara constructia casei, cum voi putea figura si eu ca proprietara a viitoarei case? Se poate intocmi un act ceva de la inceputul construirii sau va trebui sa astept sa se finalizeze constructia?
Corect cespune dna.avocat Liliana Gradinaru,trebuie vazute actele de concesiune de la prmarie,in opinia mea sunt aplicabile preved.SECTIUNEA A 3 -A Accesiunea imobiliara artificiala.NCC.
Nu are nici o relevanță accesiunea, atat timp cât contractul de concesiune și autorizația de construire au un singur titular, in speță iubitul. Ideea era ca și dânsa să aibă un drept asupra locuintei.
Reiterez ideea căsătoriei.
Si eu sunt de părere că ideea căsătoriei este cea mai bună variantă si in acelasi timp si simpla ca varianta juridică.
În caz contrar trebuie analizate toate aspectele juridice de avocat si văzute actele pentru a nu avea mari probleme în caz de proces.Normele.de drept protejează căsătoria si o construcție edificata în caz de concubinaj poate genera multe probleme juridice pentru dvs.
Si un proces va poate costa multi bani datorită problemelor juridice în caz de concubinaj.