AM o firma in care actionarii au "angajat " niste manageri sa o dezvolte . Acestia din urma au luat hotarari contra actionarilor si contra intereselor FIRMEI .
CUM SE POATE SCAPA DE MANAGERI SI CUM POT FI TRASI LA RASPUNDERE ?
Dar la nivel de tara cum putem face ? - NOi ca si ACTIONARI ?
Si daca intre timp "managerul " altereaza posibilitate actionarilor de a vota ? SI doar atat exista ca mod de a limita actiunea "managerului" - doar votul ? Nimic altceva nu -il poate limita , ceva prin lege , constitutie , etc?
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Numai AGA ar putea limita drepturile actionarilor de a vota.
Managerul este limitat de obligatiile din contractul de mandat.
Actionarii il pot schimba daca si-a depasit obligatiile.
Dar nu este vorba despre limitarea dreptului la vot, dreptul la vot nu poate fi restrans sau restrictionat, practic actionarul majoritar "dicteaza" hotararile, actionarii minoritari pot vota impotriva dar hotararile se adopta tot prin majoritate.
Numai in cazul in care managerul este actionarul care detine peste 50% din actiuni sau in coalitie cu alti actionari ar exista posibilitatea limitarii dreptului la vot al actionarilor minoritari.
Revocare administrator
Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Convocare aga
MIXAM
O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta.
Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)