Am o sentinta de divort din 7 februarie 1977. Pe 14 februarie am semnat un contract pentru construirea unui apartament unde apar casatorita (desi se pronuntase divortul nu ramasese hotararea irevocabila). Ulterior inchei un contract de imprumut pentru acelasi apartament unde figurez cu numele de dupa divort (cel dinaintea casatoriei).
In mai 1977 am semnat procesul verbal de predare - primire a apartamentului unde figurez necasatorita.
Deoarece pe contractul de construire figurez casatorita(desi se pronuntase divortul), cand am vrut sa intabulez dreptul de proprietate, cei de la Cartea funciara mi-au zis ca ar fi bun comun, fiindca in contract figurez a fi casatorita deoarece hot. nu era irevocabila.
Astept cu nerabdare un raspuns
Multumesc.
Stimata doamna, se pot face multe comentarii referitoare la problema ridicata de dvs. insa probabil urmariti un anume aspect si cred ca lipseste intrebarea. Precizati ce anume doriti sa aflati si vom incerca sa raspundem.
Stimate domn,
Va multumesc pentru raspuns si pentru incercarea de a ma ajuta.
Intrebarea era chiar in titlu. Nu stiu ce sa fac sa sa-mi rezolv problema. Sa promovez o actiune in constatare sau un partaj? Daca aveti alta solutie o astept cu mare nerabdare.
De fapt fostul meu sot apare pe acel contract de construire si din aceasta cauza n-as fi unica proprietara (desi eu consider ca sunt), motiv pentru care mi se refuza intabularea dreptului de proprietate.
Astept sugestii.
Multumesc
...pe aceasta tema a curs foarte multa cerneala...parerea mea este ca dreptul de proprietate se transmite odata cu semnarea procesului verbal de predare primire...in concluzie, apartamentul este bun propriu...fostul sot poate promova doar o actiune prin care solicita sa fie despagubit pentru sumele cu care a contribuit...este vorba de un drept de creanta si nu de unul real...
Multumesc Ovi,
Dar ce pot face eu ca sa-mi pot intabula dreptul de proprietate. Fostul sot n-a platit nici o rata. Noi nu mai locuiam impreuna inainte de divort.
Astept raspuns. Multumesc
partaj nu cred ca poate fi vorba intrucat e bun propriu. Data de la care produce efecte sentinta de divort este 7 .02 probabil, astfel incat orice ati dobandit dupa acea data este bun comun. Eu cred ca aveti doua solutii. Fie depuneti dosarul de intabulare si atacati incheierea prin care s-ar respinge cererea, fie promovati intai o actiune in constatare si intabulati ulterior solutionarii. Ce-a de-a doua optiune va scuteste insa de emotii.