Buna seara.
Parintii mei au fost procuratori de fonduri pentru achizitionarea unei garsoniere prin contract de vanzare -cumparare in anul 1985. In actul de cumparare se specifica faptul ca parintii mei imi doneaza mie acea suma in vederea cumpararii imobilului.
La acea data eram in divort , ce s-a incheiat prin decizie definitiva in februarie 1986. Nu s-a facut partaj, deoarece eu si fostul sot am considerat ca nu am avut realizari in comun.
Cum este considerat acest bun - comun sau propriu si cum se judeca , dupa noul sau dupa vechiul cod civil ?
Va multumesc,
Fiind un bun dobandit in timpul casatoriei, se prezuma a fi bun comun.
Pentru a putea face dovada ca este bun propriu, va trebui sa deschideti un proces de partaj, si sa solicitati acest lucru instantei.
Numai dupa ce se va obtine hotararea judecatorieasca prin care se stabileste ca este bun propriu, veti putea vinde singura acest imobil.
Mai intai as dori sa-ti pui urmatoarele intrebari:
1. In contractul de construire al respectivei garsoniere este mentionat si fostul tau sot ?
2. In contractul de construire al respectivei garsoniere este mentionat faptul ca erai casatorita ?
Daca la vreuna din cele două întrebări raspunsul este DA, atunci trebuie, ori sa te adresezi fostului sot, care printr-o declaratie notariala sa recunoasca faptul că garsoniera este doar a ta, ori sa te adresezi instantei competente care va constata aceasta stare de fapt .
Daca la ambele intrebari raspunsul este NU, atunci garsoniera este proprietatea ta exclusiva si poti decide singura ce vrei sa faci cu ea.
Buna seara.
In contractul de vanzare-cumparare se specifica faptul ca sunt casatorita ,dar parintii imi doneaza mie, fiicei lor suma de bani necesara achitarii garsonierei. Credeti ca pot intampina dificultati la intabularea apartamentului ?