avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj vs mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj vs mostenire

Buna ziua,

In prezent sunt casatorita de 3 ani si intentionez sa cumpar o garsoniera cu banii obtinuti in urma partajului cu fostul sot. Daca dupa achizitionarea garsonierei (specificand in contractul de vanzare-cumparare ca banii provin din partaj) divortez de actualul sot, are acesta dreptul la garsoniera cat sunt in viata iar in caz de deces are dreptul la mostenire impreuna cu copii mei din cealalta casatorie chiar daca nu mai este sotul meu atunci?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:48, 9 Noiembrie 2011
Buna ziua !
Fiind bun achizitionat in timpul casatoriei , acesta va intra in comuniunea de bunuri si , pe cale de consecinta , actualul sot va avea drepturi legate de acest imobil .
Daca la momentul decesului nu veti mai fi casatorita, actualul sot nu are drept de succesiune.

În caz de divort bunul este propriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Succesiune ibiss ibiss Sunt casatorit de 15 ani cu actuala sotie care are un copil din casatoria anterioara.locuim intr-o garsoniera proprietatea mea dinainte de casatorie,am vandut ... (vezi toată discuția)
Succesiune si solicitare partaj de catre fosta sotiesotu constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu decedat a mai fost casatorit iar dupa divort nu a fa cut partaj cu fosta sotie intrucit apartamentul achizitionat de el nu a fost bun comun .El a ... (vezi toată discuția)