avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si solicitare partaj de catre fosta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si solicitare partaj de catre fosta sotieSotu

Sotul meu decedat a mai fost casatorit iar dupa divort nu a fa cut partaj cu fosta sotie intrucit apartamentul achizitionat de el nu a fost bun comun .El a parasit caminul conjugal cu doua luni inainte de a introduce actiunea de divort si in acest context a achizitionat un apartament figu.rind singur in actul de construire si in cele doua contracte de imprumut de la CEC.La trei luni dupa sentinta de divort s-a casatorit cu mine si astfel13 ani am fost impreuna cit timp s-a achitat apartamentul.Casatoria noastra a durat38 ani pina la decesul sotului.Am deschis succesiunea si fata sotului din prima casatorie nu vrea sa-mi accepte dreptul meu de creanta asupra apartamentului iar fosta sotie vine acum si cere nu stiu ce procent din casa pt ca i s-ar cuveni acum ,ea nu a contribuit cu bani la cumpararea casei.La notariat am aflat ca eu si cele trei fete avem dreptul la cite un sfert din apartament!Are drepturi fosta sotie la ceva in conditiile acestea?Are dreptul fata din cealalta casatorie sa nu-mi recunoasca dreptul meu de comuniune?

Alte discuții în legătură

Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Succesiune si solicitare partaj de catre fosta sotie constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu a decedat si am deschis succesiunea.Fosta sotie. vine cu pretentii patrimoniale acum dupa 38 ani de la divortul lor .Precizez ca in sentinta de ... (vezi toată discuția)