avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am probleme cu fiica soțului meu, decedat: pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am probleme cu fiica soțului meu, decedat: pot să-mi valorific dreptul de creanță asupra imobilului pentru care el a făcut credit cu puțin timp înainte de a divorța, și pe care l-am plătit împreună?

Am deschis succesiunea la notariat unde fiica sotului nu vrea sa i,i acorde dreptul meu de creanta.In sentinta de divort cu fosta sotie scrie ca ea a refuzat sa se mute impreuna in apartamentul pe care el l-a achizitionat dupa ce a parasit caminul conjugal si cu doua luni inainte de a introduce actiunea de divort.Contractele de credit si actul de construire a casei sunt cu doua luni inainte de a introduce divortul cu sotia Dupa pronuntare divortului ne-am casatorit si timp de 13 ani am platit ratele la casa fiind impreuna.Am fost impreuna 38 ani.Va rog frumos vreau sa stiu ce sanse am in instanta sa obtin acest drept de creanta asupra apartamentului.VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 15:24, 15 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Veti avea sanse in instanta de a obtine o parte a dreptului de creanta, cealalta parte fiind a defunctului caci ati platit impreuna creditul.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si solicitare partaj de catre fosta sotie constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu a decedat si am deschis succesiunea.Fosta sotie. vine cu pretentii patrimoniale acum dupa 38 ani de la divortul lor .Precizez ca in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Succesiune si solicitare partaj de catre fosta sotiesotu constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu decedat a mai fost casatorit iar dupa divort nu a fa cut partaj cu fosta sotie intrucit apartamentul achizitionat de el nu a fost bun comun .El a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, tatal sotului meu a decedat. a lasat in urma lui ... InaCristea InaCristea Buna seara, Tatal sotului meu a decedat. A lasat in urma lui un apartament, fara acte de succesiune create. A avut 2 copii cu mama sotului meu, de care a ... (vezi toată discuția)