avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare sau partaj ???????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare sau partaj ???????

Buna,

Am o sentinta de divort din 7 februarie 1977. Pe 14 februarie am semnat un contract pentru construirea unui apartament unde apar casatorita (desi se pronuntase divortul nu ramasese hotararea irevocabila). Ulterior inchei un contract de imprumut pentru acelasi apartament unde figurez cu numele de dupa divort (cel dinaintea casatoriei).
In mai 1977 am semnat procesul verbal de predare - primire a apartamentului unde figurez necasatorita.
Deoarece pe contractul de construire figurez casatorita(desi se pronuntase divortul), cand am vrut sa intabulez dreptul de proprietate, cei de la Cartea funciara mi-au zis ca ar fi bun comun, fiindca in contract figurez a fi casatorita deoarece hot. nu era irevocabila.
Astept cu nerabdare un raspuns
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 13:40, 3 Martie 2006
Adoptati cu incredere solutiile oferite de george. Mi se par corecte. De ce partaj? Acceptati asa usor un drept de coproprietate asupra unui apartament al dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu? ileanabarbu ileanabarbu Buna seara. Parintii mei au fost procuratori de fonduri pentru achizitionarea unei garsoniere prin contract de vanzare -cumparare in anul 1985. In actul de ... (vezi toată discuția)
Contract de construire incheiat in perioada recursului la divort Grasu_Sorin Grasu_Sorin Buna ziua, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati intr-o problema juridica. Doresc sa achizitionez un apartament si notarul a gasit niste \"probleme\" in ... (vezi toată discuția)