avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia drepturile muncitorilor romani in Italia
Discuție deschisă în Viata in Italia

drepturile muncitorilor romani in Italia

Buna ziua!! Lucrez ca si badanta in Udine - la schimb- din 2 in 2 luni.Am contract de munca regular, pe termen nelimitat, fara rezidenta.Am mai lucrat si in Roma tot cu schimbul cu contracte pe termen limitat.
Intrebarea mea este: Am dreptul sa iau pentru copiii mei,( 2 la numar) care traiesc in Romania, alocatie europeana, daca nu am rezidenta?
Va multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
H-G-M, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:08, 22 Ianuarie 2018
Buna seara!
Legea 153/1998 prevede urmatoarele:
“non fanno parte del nucleo familiare il coniuge, i figli e i figli equiparati del cittadino straniero che non risiedono in territorio italiano”.

Adica, nu fac parte din nucleul familial sotul/sotia, copiii si copiii asimilati ai cetateanului strain, care nu locuiesc pe teritoriul statului italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa un italian Calyopee Calyopee Am locuit in Italia o perioada si din relatia de concubinaj cu un italian a rezultat o fetita. Concubinul meu a decedat, iar eu m-am intors in Romania. 1. Ce ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru nou nascut in italia ginutza_g ginutza_g buna seara as dorii sa stiu daca un nou nascut , roman, in italia poate lua alocatie de stat pe teritoriul romaniei tinand cont ca tatal lui lucreaza cu forme ... (vezi toată discuția)