In cazul in care proprietarul unui imobil nu colaboreaza pentru formalitatile de luare in spatiu, putem solicita cartea de identitate cu schimbarea domiciliului la adresa la care locuim actualmente pe baza unei declaratii pe propria raspundere prevazuta de OUG 97/2005 (republicata) in art. 28 (1) lit c, insotita de contractul de comodat sub semnatura privata?
Formularul acestui tip de declaratie apare in Anexa 14 al OUG 97/2005.
Daca sunteti in posesia unui contract de comodat incheiat autentic la notar nu mai aveti nevoie de acceptul proprietarului de primire in spatiu. Anexa 14 nu se utilizeaza la schimbarea domiciliului. Ca proprietar acesta se poate razgandi de a va primi in spatiu. Legiuitorul nu poate dispune de spatial de locuit al unui proprietar fara acordul acestuia. Nu va ramane decat sa va cautati pe altcineva care sa va ia in spatiu.
1.Contractul de comodat la care ma refer nu este incheiat la notar.
2.La ce se foloseste Anexa 14 care e un formular de declarare a domiciliului pe propria raspundere? Acest tip de declaratie este prevazut de OUG 97/2005 (republicata) in art. 28 (1) lit c.
3.Daca proprietarul a cedat spatiul de locuit pt. 5 ani cu prelungire automata, cum sa nu se poata dispune luarea in spatiu oficiala, respectiv, emiterea unei CI la adresa respectiva? In cazul in care proprietarul se razgandeste, mi se pare normal sa ceara rezilierea contractului in instanta, daca nu are consensul comodatarului, si sa nu i se permita sa se joace in felul acesta cu soarta oamenilor de buna-credinta.
1.Daca nu este incheiat la notar v-ati pacalit.
2.Anexa 14 se foloseste pentru cei care au domiciliul la adresa respectiva in buletin nu pentru cei care doresc sa se mute.
3. Daca proprietarul a cedat spatial fara forme legale este liber sa se razgandeasca oricand. In definitiv e proprietar, nu credeti? Dvs. nu trebuia sa acceptati sa intrati intr-un spatiu fara a avea forme legale.
Sunt multe persoane in aceeasi situatie. Locuiesc fara forme legale la diferite adrese, platesc chirii exorbitante in schimb nu beneficiaza nici macar de o resedinta. Ar trebui sa intervina politistul de proximitate dar din pacate nu mai exista acest obiectiv al politistului de cartier, fapt ce duce la cresterea fenomenului de locuire fara forme legale.
1.Am fost pacalita, dar nu accept aceasta situatie! Eu am intrat in spatiul respectiv cu acordul proprietarului si i-am platit anticipat presupusele utilitati, iar el a promis ca se va prezenta la Politie pentru a-mi schimba CI. L-am asteptat degeaba si a continuat sa ma minta spunand ca are treaba. Dupa cateva zile de asteptare, mi-a spus ca nu are aceasta obligatie contractuala. Dar obligatia verbala?
2.Acest "proprietar", inainte de toate este cetatean si trebuie sa raspunda pentru faptele comise.
3.Daca se observa ca normele de evidenta a populatiei nu corespund vremurilor actuale, ce fac parlamentarii nostri? Asa cum ati spus, sunt "multe persoane" in aceasta situatie, inselati de "proprietari" care nu merita nici o consideratie, atata timp cat contravin legii (si ei sunt pasibili de amenda) si ii inseala pe cetatenii de buna-credinta. Teama mi-e ca acesti"proprietari" sunt obisnuiti cu incalcarea legii si multe dintre proprietatile lor sunt dobandite prin astfel de mijloace mizerabile. De aceea se impune ca noi, cei multi si de buna-credinta, sa fim aparati de lege, iar parlamentarii alesi tot de noi, cei multi, sa schimbe aceste norme de evidenta a populatiei!