avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza vechimea in munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza vechimea in munca ?

buna seara !
daca am fost incadrat cu carte de munca in sistemul bugetar din 1997 pana in 2003, iar din 2004 pana in 2016 in sistem privat, la incadrarea in 2017 in sistemul bugetar cu ce vechime trebuie sa figurez si la ce gradatie ma incadrez ? Precizez ca din 1997 pana in prezent am ocupat functia de biolog si in 2017 am fost cuprins la gradatia 3 ( 10-15 ani vechime ). '' Angajatorul trebuie sa ia in considerare integral perioadele lucrate anterior, in alte domenii de activitate decat cele bugetare in cazul in care urmeaza sa acorde gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca"" se stipuleaza in legea 284/2010 cu modificarile si completarile ulterioare , iar gradatia de vechime ar trebui sa fie 4. Cum e corect ? Multumesc ! (astept raspunsul dv) sunteti un adevarat sprijin in acest haos legislativ
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 20 Decembrie 2017
Legea nr.284/2010 a fost abrogata la 01.07.2017.

In prezent , exista Legea 153/2017.

art.10
....
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal drepturi Miel Petru Miel Petru Se ia in consideratie pt gradatie asistent personal , vechimea în muncă realizată în alte domenii de activitate ? (vezi toată discuția)
Vechime in munca CASO CASO Buna ziua, Am o vechime in munca de 25 de ani in domeniul privat si intentionez sa sustin un examen de inspector debutant pe o functie publica. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna ziua, In sistemul bugetar mai exista notiunea de spor vechime in functie anii lucrati indiferent daca ai la privat sau stat? Cum se acorda? (vezi toată discuția)