avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Permis pierdut si suspendat
Discuție deschisă în Viata in Italia

Permis pierdut si suspendat

Buna seara , va deranjez cu o intamplare destul de complicată.
In data de 7 noiembrie 2017 am pierdut portofelul meu cu acte(ci,permis,atestate marfa,card bancomat )in Italia.
In data de 17 noiembrie am facut denunt la Carabinieri pentru actele pierdute.
Am condus fara probleme pana in data de 6 decembrie cand din greseala mea am depasit un alt camion într-oportiune unde depasirea de camioane este interzisa (mentionez ca sunt sofer profesionist si lucrez on Italia pe camion).Am fost oprit si sanctionat cu 320 euro amenda(achitata pe loc)si suspendarea dreptului de a mai conduce intre 2 si 6 luni,urmand a se solutiona in 15 zile.Precizez ca nu mi s a retinut permisul ptr ca nu il aveam,urmand ca imediat ce il fac sa il predau Politiei Firenze.
Am ajuns in tara imediat si am refacut Ci ul si astazi Permisul.....acum apar problemel, frica si nelamurirea mea.
Trecand mai intai pe la secretariatul politiei toti dadeau din umeri si se contraziceau ba ca mi l fac ca a fost pierdut si sa il predau politiei dupa ba ca nu ca este infractiune,avandul suspedat nu se elibereaza altul .In acelasi timp mentionez ca in baza de date figurez fara probleme cu permis Activ si nu Suspendat(poate nu s a solutionat in Italia sau poate au fost minim 15 zile ...nu imi pot da seama)
In cele din urma au acceptat dar ptr a se disculpa cei de la oficiu,m au pus sa scriu o hartie pe proprie raspundere ca Nu am permisul suspendat si nici dreptul de a conduce !!!!!!!.In cele din urma mi au dat si dovada de circulatie pana imi vine permisul ......Mentionez ca de pe 6 decembrie nu am mai condus si nici nu am de gand sa fac asta chiar si cu permis pana nu se solutioneaza.
In momentul de fata sunt complet confuz,si abia acum o sa va adresez intrebarile
Am comis o infractiune ca am refacut permisul desi eu l am pierdut si din logica mea trebuia refacut si dupa predat ????
Ce se va intampla dupa ce Pol firenze va solutiona fara drept de circulatie dar eu am permisul ????
Si la ce riscuri m am inhamat caci gandirea mea crede ca am gresit fatal ??
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:19, 21 Decembrie 2017
Ati comis o infractiune prin declararea in fals a faptului canu aveti dreptul de a conduce suspendat.
Politia italiana va informa politia romana cu privire la suspendarea dreptului de a conduce in perioada de la .... la.... si se va putea observa ca permisul nou a fost eliberat in perioada suspendarii. Trebuia sa declarati adevarul, ca l-ati pierdut si v-a fost suspendat in Italia.
Buzzzulica, să nu mai deschideți două topicuri cu același subiect.
Vă rog să citiți regulamentul forumului:
www.avocatnet.ro/forum/main/...

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis pierdut și suspendat în italia, refăcut în românia. la ce riscuri m-am expus? Buzzzulica Buzzzulica Buna seara , va deranjez cu o intamplare destul de complicată. In data de 7 noiembrie 2017 am pierdut portofelul meu cu acte(ci,permis,atestate marfa,card ... (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat dreptul de a conduce in romania, pot sa conduc cu permisul emis de statul italian? tony79 tony79 lucrez in italia ca sofer,in vara mai exact in luna august am fost prins de aparatu radar cu viteza de 105km/h in localitate.Mi-sa suspendat permisul,am ... (vezi toată discuția)
Permis roman suspendat pe teritoriul italiei adrianapetrei adrianapetrei in data de 21 09 2009 mi-a fost retinut permisul de carabinieri pt 1,70 alcool in aierul expirat Mentionez ca nu mi-au recoltat probe de sange.Dupa o luna am ... (vezi toată discuția)