avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a suspendat dreptul de a conduce in Romania, pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a suspendat dreptul de a conduce in Romania, pot sa conduc cu permisul emis de statul italian?

lucrez in italia ca sofer,in vara mai exact in luna august am fost prins de aparatu radar cu viteza de 105km/h in localitate.Mi-sa suspendat permisul,am contestat in instanta decizia de suspendare,iar dupa 6 luni,tribunalul a decis in favoarea suspendarii dreptului de a conduce timp de 3 luni.in urma cu o luna am recurs la preschimarea permisului cu cel italian.Doresc sa aflu daca am dreptul de a conduce in baza permisului italian,in italia?Am auzit ca nu pot circula in romania pe perioada suspendarii,dar in italia,pot,va mai trebui sa dau testare pentru a mai circula in romania cu permis italian? VA MULTUMESC! Tony79
Vi s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule, indiferent ce fel de carnet de conducere aveti.
Daca aveti un permis de conducere la dumneavoastra puteti circula dar nu in tara in care va fost suspendat acest drept.
Exact cu permisul de conducere italian vei intra la puşcărie dacă vei conduce pe drumurile publice din românia în perioada suspendării. Îmi permit să te întreb cum ai preschimbat permisul de conducere cel românesc în italian? Cumva dându-l pierdut pe cel românesc în perioada când era reţinut în vederea suspendării în România??
Permisul de conducere vi s-a retinut intrucat vi s-a suspedat dreptul de a conduce autovehicule. Carnetul dvs. nu se anuleaza . Avand si unpermis de conducere italian incalcati legea romaneasca privind circulatia pe drumurile publice. Nu aveti dreptul sa detineti doua permise de conducere nationale.
Buna ziua .anul trecut in luna Aprilie mi sa suspendat permisul in romina am făcut un recurs și mi la dat dar acum in luna lu Martie am tribunalul unde decide ca să-mi suspenda permisul pe 4 luni ..eu lucrez ca șofer in Italia si trăiesc in Italia .acuma in Februarie îmi expira permisul vreau sal schimb in acel italian .întrebarea mea este dacă am permisul suspendat in rominia eu pot circula in Italia cu munca ? Eu acestea 4 luni nu sunt in România nu circul acolo dar trebuie să-mi schimb permisul in Martie dar in Februarie am tribunalu .cum ar trebui sa ma comport

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis retinut in italia doroghimariana doroghimariana mi sa retinut permisul de conducere in italia in vederea suspendarii si nu am primit dovada sau alt document doveditor si din ianuarie nu am primit instiintare ... (vezi toată discuția)
Carnet de conducere obținut în italia si luat de catre poliția italiana Coman Violeta Coman Violeta Buna ziua eu sunt un cetățean român care a facut sc.de soferii în Italia am avut carnet de conducere italian cu o vechime de 10 ani ,ptr .o singura ... (vezi toată discuția)