avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de administrare (management)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de administrare (management)

Stie cineva ce dezavantaje as avea daca as renunta la contractul individual de munca si sa inchei cu firma la care lucrez un contract de administrare? Sub aspect financiar e mai profitabil (la prima vedere), dar nu stiu daca ma afecteaza in alt mod.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kira , utilizator 21:12, 13 Februarie 2006
Diferenta consta atat in remuneratie cat si in raspunderi.
Prin Cim raspunzi ca angajat conform fisei postului iar prin Contract de administrare raspunzi ca un administrator, conform lg 31/90, statutului societatii si contractului de administrare.
Multumesc Madalyna,
Incep sa ma lamuresc cat de cat. Dar inca mai am intrebari.
Pot incheia acest contract de administrare ca persoana fizica (adica na nu fiu obligata sa-mi infiintez o firma)?
Ai idee cum pot sa-mi platesc asigurarile sociale si pensia daca eu nu voi mai avea contract de munca ci numai acest contract de administrare?
Astept parerile voastre.
Multumesc mult.
In cele mai multe cazuri, administratorul unei societati este persoana fizica.(nu juridica).Ori este administrator unic ori societatea are un consiliu de administratori format din mai multi administratori.Se face o hotarare AGA prin care vei fi numit administrator (care se va inregistra la registrul comertului in 15 zile de la numire)si vei avea atributiunile prevazute in statutul societatii sau/si cele din contractul de administrare.Impozitul si sanatatea se vor retine si vira de catre societatea a carui administrator esti, iar pentru CAS trebuie sa-ti faci singur contract de asigurare cu casa de asigurari.Citeste legea 31/90 sa vezi ce atributiuni are un administrator si ia si actul constitutiv al societatii sa vezi ce atributiuni/drepturi ai conform acestuia.
Cred ca nu m-am facut bine inteleasa. Nu este vorba de a fi numita administrator la o firma!!!!
Eu sunt salariata la o firma si ar vrea sa incheie cu mine un contract de management sau de administrare (poate nu s-au exprimat ei corect) si sa nu-mi mai plateasca salariul. E ca si cum ei ar vira banii pentru anumite servicii unei firme si mi-i voreaza mie in cont. Nu-mi mai platesc nimic altceva.
Nu e vorba de a fi administrator al unei societati sa merg pe legea 31/ 1990.
Merci
Cred ca nu m-am facut bine inteleasa. Nu este vorba de a fi numita administrator la o firma!!!!
Eu sunt salariata la o firma si ar vrea sa incheie cu mine un contract de management sau de administrare (poate nu s-au exprimat ei corect) si sa nu-mi mai plateasca salariul. E ca si cum ei ar vira banii pentru anumite servicii unei firme si mi-i voreaza mie in cont. Nu-mi mai platesc nimic altceva.
Nu e vorba de a fi administrator al unei societati sa merg pe legea 31/ 1990.
Merci

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)