avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bolnava de schizofrenie paranoida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bolnava de schizofrenie paranoida

Buna ziua, am o sora in varsta de 38 de ani care sufera de schizofrenie paranoida acuta de aproximativ 13 and, in urma cu 3 ani a fost pusa sub interdictie judecatoreasca deoarece nu poate avea grija de ea singura. Tot cam din acea perioada a fost internata intr-un centru de recuperare si reabilitare, din pacate am primit un telefon de la aceasta institutie cum ca a fost internata la un spital de psihiatrie deoarece ei nu mai fac fata si se pare ca nimic nu functioneaza pentru ea. Cu alte cuvinte ei nu o mai primesc inapoi. In tot acest timp de cinci saptamani decand ea nu se mai afla in institutie a savarsit doua tentative de suicid fiind internata la acest spital de psihiatrie pe toata perioada. Situatia mea in calitate de sora este mai delicata deoarece sunt insarcinata in 7luni si am o fetita de 1 an si 9 Luni, am fost amenintata si vizitata de catre sora mea zilele trecute, eu nu am posibilitatea de a o ingriji si nici tutorele deoarece starea ei de sanatate depaseste pana si institutia la care este internata. Tin sa precizez ca noi nu suntem de acord cu externarea ei din aceasta institutie dar ei nici nu vor sa mai auda de ea. Am contactat cateva institutii de maxima siguranta si raspunsul a fost clar: ca sa fie internata aici avem nevoie de sentinta penala,cu alte cuvinte asteptam sa o comita si numai atunci o puteti aduce aici pentru o perioada definitiva. Saptamana trecuta a fost gasita in raul Mures si eu sau tutorele nu am fost anuntati de catre autoritati sau spitalul de unde a fugit. Intrebarea mea este ce putem face ca sa o ajutam? Doctorii o paseaza catre familie dar noi refuzam sa o externam deoarece reprezinta un pericol si nu asculta pe nimeni, fuge,ameninta,este agresiva cu anumite persoane,ameninta cu moartea si inclusiv tentative de suicid. Ne obliga sa o scoatem de acolo dar nu avem alte posibilitati de a o interna intr-un alt centru deoarece dosarul ei a fost refuzat. Au dreptul ca si institutie sa o lase balta si sa refuze sa o mai primeasca chiar daca s-a semnat un contract intre noi si ei? Va multumesc si astept un raspuns chiar daca acum nu vad cum o putem ajuta, nu vreau sa se ajunga la o tragedie,are nevoie de ajutor si noi la fel.

Alte discuții în legătură

Internare bolnav cronic schizofrenie Mihaita Avram Mihaita Avram Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de ... (vezi toată discuția)
Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)
Amenintare RIMi RIMi Buna seara! Fratele meu, a fost inchis in decursul a 10 ani atat in inchisoare in Romania cat si in strainatate, precum si intr-o clinica de psihiatrie din ... (vezi toată discuția)