Buna seara! Fratele meu, a fost inchis in decursul a 10 ani atat in inchisoare in Romania cat si in strainatate, precum si intr-o clinica de psihiatrie din Olanda unde i s-a pus diagnosticul de schizofrenie paranoida sau ceva de genul. Ideea este ca de vreo 2 luni a revenit in tara, se drogheaza cu prenadez si cu ierburi legale cred. Are un istoric de talharie, tentativa de omor cand era minor,loviri si alte violente. In prezent sta cu tatal meu pe care il ameninta in permanenta, in trecut l-a si agresat. Tatal meu a fost atat la politie cat si la spitalul de psihiatrie pentru a incerca sa rezolve cumva problema cu el pentru ca efectiv ii este frica, l-a amenintat ba ca o sa il omoare, ba ca o sa ii taie un picior. Politia a spus ca daca nu a facut nimic la propriu, nu au ce sa ii faca, La spital nu il pot interna daca el nu este de acord. Ce altceva s-ar putea face in asemenea situatie? In Romania chiar trebuie sa omoare pe cineva ca sa se ia masuri?
Ba da, poate fi internat silit daca e pericol pentru sine sau pentru altii sau daca-si distruge sanatatea. Dar e o procedura cam complicata, veti avea nevoie de un avocat.
Va dau eu o metoda mai putin ortodoxa :))
Il imbatati suficient de bine apoi il provocati putin, moment in care solicitati la 112 un echipaj de politie si o salvare sustinand ca acesta doreste sa incendieze casa si sa se arunce pe geam, veti detalia la politie istoricul medical/penal al acestuia precum si comportamentul zilnic al acestuia, bineinteles exagerand, in cazul in care politia refuza sa faca ceva, solicitati sa noteze toate acestea intr-un proces verbal.
O recomand doar ca varianta finala in cazul in care autoritatile refuza sa se implice si nu reusiti sa gasiti alta varianta pentru a nu se ajunge la ceva mult mai rau.
Daca mergeti la sectia de politie, cei de acolo va vor spune orice doar sa scape de dumneavoastra.
Faza cu imbatatul și sunat la politie e nasoala pt ca, și dacă va sta închis o perioada, apoi va ieși și ne va fi și mai frica de el. Sigur el va ști ca noi i.am făcut asta.