Cine comite ABUZ în SERVICIU, executorul judecătoresc, sau Casa locală de pensii`? - Cui trebuie făcută plângerea penală pentru prejudicii în dauna persoanei`??
Angajații Casei de Pensii, refuză aplicarea ART. 729, ALIN (3), în cazul urmăririi silite a unei pensii de 526 lei, care este sub 50% din salariul minim net.
Ce este de făcut când funcționarii statului de la Casa de Pensii, refuză să aplice LIMITELE URMĂRII VENITURILOR BĂNEȘTI, reglementate de Codul de procedura civilă prin art. 729, alin. (3) ??
Aceștia amenință pensionarul, că-i va fi indisponibilizată lunar suma de 50% din pensia de doar 526 lei`!!
Chiar directorul adjunct a Casei de Pensii, încearcă să dea vina pe executorul judecătoresc, deși executorul nu a precizat și nu a insistat să nu se țină cont de limitele urmăririi veniturilor bănești de la art. 729, alin (3) din NCPC:
"Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum".
Care sunt procedurile legale împotriva Casei Județene de Pensii ca instituție, și respectiv împotriva executorului judecătoresc`?
Prin poprirea ilegală a sumei intangibile prin lege, persoanei vătămate i se pune viața în pericol, prin lipsirea de minimul necesar întreținerii existenței.
La ce infracțiune se încadrează`? Infracțiune în contra vieții`?
@ Dapix, apreciez ca nu poate fi admisibila contestatia la executare pe calea ordonantei presedintiale, deoarece aveti la indemana procedurile speciale reglementate de art.719 C.pr.civ. privind suspendarea executarii. La dosar se pot depune note scrise, insa important este ce si cum s-a cerut pe calea contestatiei la executare, respectiv care este obiectul contestatiei la executare.
Pt penultimul mesaj ~ cu exceptia contestatiei impotriva refuzului executorului de a efectua o executare silita (ori de a indeplini un act de executare silita), contestatia la executare este introdusa impotriva celeilalte parti la executarea silita, Bej-ul neavand calitate procesuala. Iar Casa de pensii banuiesc ca este tert poprit. Deci important este cine este creditorul (parca nu reiese din mesajele de mai sus). (insa puteti sa specificati pe cerere, impotriva creditor si Bej)
Pt ultimul mesaj ~ Contestatia la executare se face cu respectarea prevederilor art.194 si urmatoarele C.pr.civ., deci inclusiv cu respectarea art.195 C.pr.civ. care priveste numarul de exemplare.
Popriri
Lesurtap
Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)