avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot modifica numele de pe certificatul de nastere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot modifica numele de pe certificatul de nastere?

Buna ziua. Situatia este urmatoarea: fetita mea poarta un nume de familie combinat- al meu si al tatalui-. Intre timp, tatal s-a hotarat ca nu mai vrea sa aiba de a face cu noi. Cum as putea modifica certificatul de nastere astfel incat fetita mea sa poarte doar numele meu de familie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: magdarizescu , utilizator 18:02, 22 Decembrie 2017
Pe cale administrativă, dar numai cu acordul tatălui.
Fără acordul ambilor părinți nu se poate schimba numele de familie al copilului.

Numele tatălui de la rubrica "tata", nu-l veți putea scoate din certificatul de naștere.
Si daca nu mai pot da de tata...in acest caz nu pot rezolva problema?
Important e sa aveti un motiv temeinic, apoi acordul tatalui poate fi suplinit in instanta.
Singurul motiv este ca nu mai vrea sa aiba de a face cu noi si nu pot lua legatura cu el.
Asta nu e motiv pt care sa schimbati numele copilului. Asta e legea, cititi sa vedeti daca gasiti motiv.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Despre copil EvelinaMaria554477 EvelinaMaria554477 Am o fetita de 2 ani. Eu cu tatăl copilului nu mai suntem împreună de mult timp,fetita este pe numele meu deoarece a locuit cu mine,în timp ce tatăl s-a ... (vezi toată discuția)
Cum ii pot face pasaport fetitei mele fara semnatura tatalui? Meirin Meirin Buna ziua! Am o fetita de 14 ani, care sta in Romania cu mama mea. Ea e trecuta pe numele meu, pentru ca am divortat de tatal ei cand ea era mica. El nu a ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)