Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul dat ,am incercat pe cale amiabila sa recuperez avansul dat degeaba ,am apelat la OPC ptr. a ma ajuta sa recuperez avansul dar degeaba ,au zis ca au facut tot ce au putut adica NIMIC.Ce as putea sa fac de la firma am o chitanta si o factura Va multumesc.
Mai incercati pe calea amiablia, adaugan, ca daca nu ajungeti la o intelegere, o sa le actionati in judecata pentru recuperarea sumei si a dobanzii legale.
Nu sunt sigur daca puteti sa faceti si plangere penala pentru inselaciune; desi au trecut deja trei luni de la data comenzii, insa, asa as sustine eu, acum o luna v-ati dat seama, ca ati fost pacalit.
In cazul in care nu functioneaza punerea in evidenta a dreptului Dvs. de a se adresa organelor jurisdictionare pentru recuperarea pagubei si pentru a face dreptate penala, va propun sa consultati un avocat.
Nu ne-ati explicat din ce motive ati ramas fara mobila? Din ce motive nu vi s-a mai executat comanda?... Altfel nu putem sti care ar fi calea cea mai eficienta de a ataca in instanta firma contractanta si pentru ce cauza: recuperarea banilor sau obligarea ei la executarea comenzii contractate cu dvs. sau poate alta... poate reveniti cu amanunte.
Indeplinitit, mai intai, procedura de conciliere, prevazuta de codul pr; civila la art.720-1.
Apoi, actionati firma in judecata; avand o un titlu executor ( acea hotarare pe care o veti obtine la finalul procesului) veti putea sa apelati la un executor judecatoresc si, daca firma mai e solvabila, veti recupera datoria.
Plangerea penala formulata la organele in drept va putea fi luata in considerare daca reprezentantii acelei societati au incasat mai multi bani de la terte persoane, insa si acestea au fost inselate. Asadar, depinde de nr. de persoane care alearga acum sa recupereze avansurile.; daca administratorul invoca ca situatia economica e de vina, nu veti avea ce sa ii faceti, politia spunandu-va sa va duceti la instanta civila.
Da, cred ca trebuie sa fiti mai concreta. Pentru recuperarea sumei, daca nu va executat comanda in termenul stabilit, iar pe cale amiabila nu s-a putut recupera puteti actiona firma respectiva in judecata.Daca suma achitata este mare consultati si un avocat.
Succes!
Escrocheria
ananhia
Am o mica/mare problema: de vreo luna si jumatate am dat comanda de mobilier, am achitat atunci un avans de 2800 lei urmand ca restul de bani sa fie achitati ... (vezi toată discuția)