Am o mica/mare problema: de vreo luna si jumatate am dat comanda de mobilier, am achitat atunci un avans de 2800 lei urmand ca restul de bani sa fie achitati la primirea comenzii. Fusese vorba ca imi voi primi comanda in termen de 2-3 sapt, dar de atunci a trecut o luna si jumatate. Mentionez ca la data achitarii acelui avans nu am primit nici un fel de chitanta, iar patronul nu face altceva decat sa ma tot amane. L-am tot sunat si practic l-am rugat cu banii mei sa rezolve situatia, dar se pare ca totusi nu ma fac inteleasa. Ma gandesc sa actionez in justitie sau ar trebui sa fac ceva care totusi sa-l sperie si sa-mi restituie banii. Ce ar trebui sa fac in acest sens? Multumesc
Inainte sa cereti banii ar trebui sa aveti un document (chitanta) prin care sa recunoasca ca i-ati platit, pentru ca si cu o astfel de dovada este relativ dificil sa-i recuperati. Gasiti o cale prin care sa solicitati recunoasterea din partea patronului a platii in avans facuta, poate martori daca nu aveti posibilitatea unui inscris. Nu va fi luata in seama nici o plangere la politie sau o actiune in instanta nefondata. Imi pare rau, astfel de escrocherii se inmultesc!
Puteti face plangere penala pentru inselaciune, insa asa cum a spus si colegul aceasta trebuie dovedita. Poate se va speria atunci cand va ajunge in fata organelor de cercetare. In plus, poate fi vorba si de o evaziune fiscala; interesati-va daca a mai procedat asa si cu alte persoane.
Tin sa precizez ca discutiile telefonice avute cu aceasta persoana ar fi un plus, mai apoi zilele trecute am discutat cu sotia acestuia si am inregistrat acea discutie, discutie in cadrul careia mi-a dat dreptate - comanda ar fi trebuit onorata doar ca aceasta situatie nu depinde de ea si nici de sot, ci mai degraba de fabricile cu care lucreaza.Din cate am inteles, comanda ar fi ajuns la ei, doar ca ei sunt cei care nu vor sa dea drumul la comanda. Pentru astfel de persoane trebuie facut ceva, nu pot fi igorati asemenea "specimene". S-a intamplat sa mai fac si alte comenzi si la fel ca si acum s-a procedat si atunci, bineinteles e vb de cu totul alte persoane, alti patroni care au procedat corect fara fie vreo chitanta la mijloc. Sunt aproape sigura ca au fost si alte persoane in situatia in care ma aflu si eu, dar ma voi interesa mai bine despre asta. Chitantele ar trebui eliberate de catre patron, doar ca desi nu s-a procedat astfel tind sa cred ca se lucreaza "la negru", oarecum ilegal. Cat despre martori, singura persoana care m-a vazut ca dau banii era fratele meu, ceilalti angajati desi ne-au vazut in magazin nu au obs si momentul in care am dat avansul.
Da, urata situatie.:(
Eu cred ca ar fi bine sa ii cereti chitanta pentru plata efectuata.
Daca nu vrea sa recunoasca reveniti pe forum.
Ar fi vorba de mai multe infractiuni.
Probleme cu o firma
costy19
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)