avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutoor! am nevoie de un sfat urgent. sotul meu poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutoor! am nevoie de un sfat urgent. sotul meu poate fi acuzat de delapidare?

Am observat ca in acest forum, oamenii simpli pot obtine sfaturi utile si imi incerc si eu norocul daca cineva cu cunostinte in domeniu este dispus sa ma ajute cu un raspuns.
Sotul meu a lucrat pt.o cunostinta de-a noastra care avea un service auto si care nu i-a intocmit contract de munca, ci l-a tot amanat. Pornind de la niste discutii mai aprinse intre ei, pe motiv ca nu il platea cat s-au inteles, sotul meu a incasat bani pt.masinile ce le repara el si emitea bonuri fiscale din partea firmei unde lucra pt.banii primiti. Problema este ca in repetate randuri nu i-a predat in casierie si acum patronul firmei vrea sa ii faca plangere penala. Spuneti-mi va rog, daca sotul meu nu era angajat cu contract, cum se poate dovedi ca el a incasat banii, mai ales daca el nu a semnat nimic (chitante, bonuri de comanda ...). Ce putem face in aceasta situatie? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, nu imi permit sa apelez la un avocat.
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 21:07, 8 Februarie 2011
probatoriul nu este o problema insurmontabila - se gasesc martori si o expertiza contabila la care adaugam si marturia patronului.

totusi, este bine sa angajati un avocat daca se va face plingere penala. costa dar libertatea nu cred ca are pret. si daca obtine o pedeapsa cu suspendare, tot merita costul.

cel mai bine este sa se inteleaga cu reclamantul inainte de a ajunge la proceduri judiciare. discutati cu un avocat inainte de prima audiere - daca va fi cazul. o marturie pregatita din timp poate face minuni intr-un dosar penal.
Dar daca nu apare angajat la firma respectiva, nu ar fi de vina si patronul ca il tinea angajat la negru? In mod normal patronul incasa banii, cum poate dovedi acesta ca nu i-au fost predati? Contabila lor trecea suma totala incasata zilnic in registrul de casa pe baza raportului final de la casa de marcat. Deci teoretic erau incasati. El ar putea avea probleme daca cu martori se dovedeste ca muncea la negru?
Buna seara,
Dna.Angela,ascultati sfatul domnilor avocati.Ginditi-va ca patronul service-ului respectiv,isi permite sa plateasca o amenda.Insistati pe linga sotul dvs.sa faca o intelegere cu patronul lui,pentru a-l ierta.
Speram ca daca nu apare ca angajat la service-ul respectiv si nu exista acte care sa dovedeasca faptul ca el a incasat banii, sau ca nu i-a predat, sa nu pateasca sotul meu nimic.
Se va putea dovedi ca a lucrat la firma.
Si apoi...exista posibilitatea de a se dovedi si restul.
Daca va fi chemat la politie este recomandabil sa fie insotit de avocat deoarece este spre binele lui.

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala leorot leorot Buna ziua, Sunt acuzat de catre fostul meu angajator ca mi-am insusit anumite sume de bani cuvenite firmei. Am fost dat in judecata de catre firma pentru ... (vezi toată discuția)
Fals in inscris sub semnatura privata -caz maverick69 maverick69 Prietena mea are o problema cu legea pe care eu nu o inteleg.Vom cauta un avocat , dar as dori mai intai , daca se poate o opinie. A lucrat ca si contabil - ... (vezi toată discuția)
"concediere" fara plata ultimului salariu Spauladrian Spauladrian Buna ziua, Va prezint pe scurt situatia in care ma aflu: am lucrat pentru 2 luni intr-o firma (perioada 05.01.2009 - 05.03.2009). In perioada in care am ... (vezi toată discuția)