avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala pentru marturie mincinoasa si calomnie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala pentru marturie mincinoasa si calomnie urgent

buna ziua ,un anagajat la societate in calitate de sofer dar pute si primi acte si bani .a declarat la politie ca eu i-am semnat fila de cec si contractul comercial intre societati x si y la expertiza efectuata filei de cec nu este semnatura mea ,vreau sa zic ca datorita decalaratiei lui sunt eu invinut si acum va rog sa-mi ziceti i pot face plingere penala pentru marturie mincinoasa astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:49, 15 Septembrie 2011
puteți face plângere pentru mărturie mincinoasă dacă declarația a fost dată de un martor în cadrul unui proces. întrebarea dv-stră nu este foarte clară, în sensul că nu precizați pentru ce sunteți cercetată , ce acuzații vi se aduc în ce fază vă aflați, dacă persoana care a dat declarație despre dv-stră are sau nu legătură cu ceea ce vă acuză, reveniți cu amănunte.
Da, ar trebui sa precizati mai clar situatia.

Daca din expertiza rezulta ca semnatura nu este a dvs. veti scapa de problemele penale.

Veti putea adresa o plangere penala impotriva respectivului.
deci amanuntele sunt ,, in 2007 luna martie am cesionat societatea de fapt societatea era pe sot eu aveam imputernicre pentru orice activitate in firma. in luna februarie 2007 eu am scos de banca niste file de cec eu foloseam file de cec mai mult pentru alimentare tir de la peco pe fisa client dar in martie ma-m hotarit sa cesionez firma .Am predat arhiva societati cu pv de mana si martori dar problema e ca nu la-m gasit in faza de cercetare la politie
sotul a fost martor eu nu am fost citata pt nimic in 2009 s-a schimbat incadrare in invinuit pt sot si eu complice la inselaciune 215 art 1,2,3,4,5 motivand ca eu nu aveam nici o calitate in firma si i-am zis d-nului politist ca am avut imputernicire ca astfel banca nu elibera file de cec oricarui venit dar politistul nu a cerut de la banca imputernicirea mea nu exista la dosar .DECI SUNT ACUZATA DE COMLPICE .Ei sotul in schimb e invinuit direct cum ca el a cumparat marfa de la o firma cu file dar pe fila e semnatura celui la care am cesionat firma ,UN SOFER ANGAJAT AL FIRMEI VINZATOARE a zis ca sotul l-a ajutat sa descarce dar numa el zice asta din 20 de pers si tot acest sofer zice ca sotul a semnat in fata lui fila de cec care l-a expertiza a iesit semnatura celui care am cesionat firma acestui sofer i s-a luat declaratie si la politie si in parchet unde a zis ca nu-i mai sigur daca este sotu si in proces a zis la fel .ACESTUI SOFER VREAU SA-I FAC CIT MAI REPEDE PLINGERE POT PE MOTIVUL EXPERTIZEI ?
Ar fi bine sa consultati un avocat intrucat situatia pare destul de incalcita.
Trebuie cunoscute exact motivele pentru care ati fost pus sub invinuire.
Aceasta inseamna ca ar trebui mers la politie impreuna cu avocatul.
Fara a consulta actele si lucrarile dosarului , nimeni nu se poate pronunta asupra situatiei dvs , cu atat mai mult cu cat cele relatate de dvs sunt destul de vagi.
In principiu ,atata timp cat declaratia cuiva se poate dovedi ca este mincinoasa , ca nu prezinta fapte reale , se poate formula plangere penala pentru infractiunea de marturie mincinoasa , prev.de art.260 c.pen.
In situatia relatata de dvs toate actele trebuiesc citite si studiate de un specialist.

Alte discuții în legătură

Martor drogat e valabila declaratia lui? gemilia gemilia buna ziua un martor intr-on dosar penal se drogheaza dar pe declaratia lui si al inca o pers sunt invinuit ,e citat in septembrie la tribunal sa dea declaratie ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl gemilia gemilia in anul 2007 am cesionat un srl la orc ,la predarea arhivei am incheiat un proces se predare primire scris de mina asta a fost in luna martie bineinteles cu ... (vezi toată discuția)
dosar penal legea 215 inregistrari audio-video sunt valabile? gemilia gemilia am avut srl l-am cesionat in 2007 nu gasesc p-v de predarea arhivei sc intre parti pe srl acesta dupa cesiune s-a cumparat marfa care nu s-a mai platit ... (vezi toată discuția)