avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Deci incepem asa.Tata a decedat saptamana asta.Eu am aflat ca el avea ca partenera de afaceri pe fosta lui sotie.Am mai aflat ca tata detinea 50% iar ea tot 50%.Imi este frica sa nu ma prosteasca fosta lui sotie deoarece nu a venit la inmormantare si nu a vorbit cu mine.Precizez ca ,constructia se afla la Deva.Cum as putea sa aflu?Va multumesc.Precizez ca tata nu era casatorit si eu sunt singurul copil.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:07, 14 Octombrie 2009
Teoretic , ati fi unica mostenitoare, fosta sotie neavand vreun drept. Daca au fost asociati , ma gandesc la faptul ca in urma divortului si-au reglat socotelile .Pentru mai multa certitudine , puteti intreba la Registrul Comertului daca fosta sotie mai detine ceva la firma.
Ei au divortat mai demult prin 2001.Ei au devenit asociati dupa divort si ea detine 50% iar el 50%.
buna ziua!
puteti incepe dezbaterea succesiunii la un notar din raza ultimului domiciliul al defunctului.
prezentati certficatul de deces, actele dvs de stare civila, acte de proprietate.
daca imobilul este intabulat atunci noatrul va solicita si extras de informare, iar la eliberarea CM un exemplars e duce la CF in vederea intabularii.
dvs sunteti unicul mostenitor legal al tatalui dvs .
astfel veti mostenit toate bunurile sale mobile si imobile, inclusiv actiunile sale din acea firma .
tb sa faceti acceptarea succesiunii in termenul legal de 6 luni, la un notariat in a carui raza teritoriala defunctul a avut ultimul domiciliu.
puteti solicita inofrmatii despre firma respectiva , la registrul comertului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de pe unchiiul meu, fratele lui tata. nu avea copii ... numeunic numeunic Mostenire de pe unchiiul meu, fratele lui tata. Nu avea copii si avea o sotie.Am dreptul la mostenire ? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune anca_stan anca_stan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: 1. Fostul sot a decedat acum o luna 2. In urma casatoriei cu defunctul au rezultat 2 copii care se ... (vezi toată discuția)
Succsesiune ca unic mostenitor Pretorian Pretorian Buna ziua! Tatal meu a decedat in decembrie 2008. Acum s-a intampat si cu mama mea. Mentionez ca dupa tata nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma parintilor ... (vezi toată discuția)