Buna ziua! Tatal meu a decedat in decembrie 2008. Acum s-a intampat si cu mama mea. Mentionez ca dupa tata nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma parintilor mei au ramas mai multe proprietati. Ce trebuie sa fac eu acum? Am inteles ca exista o alternativa prin instanta (mai ieftina) fata de notariat. Va rog sa imi dati cat mai multe detalii referitoare la acte necesare si pasii de urmat. Va multumesc!
Din ate am inteles dvs sunteti unicul mostenitor ramas de pe urma parintilor, ori, in aceasta situatie nu va puteti adrea intantei intrucat nu aveti cu cine va judeca in contradictoriu. Singura solutie este sa mergeti la notariat pentru dezbaterea succesiunii. in prezent nici la instanta nu mai este asa de ieftin intrucat taxa de timbru care se plateste este de 50 lei pentru fiecare mostenitor plus 3% din valoarea bunurilor ce compun masa succesorala.
Fiind unic mostenitor nu aveti ce sa cautati in instanta fiindca nu ati avea cu cine sa va judecati pentru dezbaterea succesiunii! Singura varianta este orice notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctilor!
Succes!
:luck:
Dezbatere mostenire
erikka
buna ziua
doresc sa stiu daca dupa moartea unuia dintre parinti celalalt parinte ramas in viata are dreptul sa vanda casa fara consimtamantul copiilor
cel ... (vezi toată discuția)