avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat

Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc asa ca au zis ca și pe ăla l-am furat. Ceea ce nu e adevărat, Dae nu am avut cum sa dovedesc ca ăla era cumpărat de la Berlin asa ca mi-au mai bagat la prejudiciu mai mult..Am returnat produsele fara a distruge nimic. Pentru ca m-au prins când voiam sa ies. Nu am avut bani sa achit pe loc produsele asa ca Au chemat poliția, am fost la secție am dat declarații și polițiștii nu mi-au zis nimic pentru ca eu eram foarte speriata și plângeam intruna nu mai știam de mine. Sunt studenta, nu am vrut sa fac asa ceva. Nu am luat niciodată nimic in viața mea. Am fost a doua zi la magazin și am cerut sa vb cu conducerea și sa achit produsele. Au acceptat asta și au zis ca ma va ajuta pe mai departe. Am plătit produsele și ei mi le-au dat împreuna cu un proces verbal de predare primire și bonul fiscal. Acestea le-am dus la secția de poliție la 3 zile de la incident. Ce credeți ca urmează sa se întâmple? Pot scapă doar cu amenda administrativă? Nu vreau cazier. Am un loc de munca, sunt inginer in ultimul an la facultate și profesor nivel 1. Nu pot dormi de atunci absolut deloc. Imi vine sa mor pentru ceea ce am făcut. Va rog mult o părere. Ce credeți ca se poate intampla? Polițistul a zis ca cei de la Auchan nu accepta medierea și ca sa nu ma chinui degeaba, ca se va rezolva. Nu stiu ce a vrut sa zică cu asta. Nu a vrut sa imi dea detalii concrete., Nu pot sa cred ca mi-am distrus viața, nu mai pot sa închid ochii de atunci. Imi vine sa mor pentru ce am făcut.
Credeți ca am vreo șansa sa val fara cazier și sa se aplice amenda administrativă.? Va mulțumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters451644 , utilizator 22:01, 24 Decembrie 2017
Daca nu aveti antecedente penale,avand in vedere ca prin plata bunurilor nu mai exista prejudiciu,probabil ca politia sa nu mai continuie cercetarile
Deci as putea scapă fara cazier? Este tot ma interesează. Va mulțumesc foarte mult.
Buna ziua,
Nu exista amenda administrativa in situatia dumneavoastra.
Fie organul de urmarire penala va da o ordonanta de neincepere sau scoatere de sub urmarirea penala (si nu veti avea cazier) fie veti fi trimisa in instanta.
Daca sunteti trimisa in instanta sunt 3 posibilitati:
- sa se pronunte o sentinta de condamnare;
- sa pronunte o sentinta de renuntare (cea care va lasa fara cazier)
- sa pronunte o sentinta de amanare a executarii sentintei.
Avand in vedere cele prezentate de dumneavoastra va sfatuiesc sa va angajati un avocat si acesta sa stie sa va creeze cele mai bune situatii pentru dumneavoastra.
Este posibil sa scapati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt, pe langa ca nu mai exista amenda administrativa, nu mai exista nici ordonanta de neincepere a urmaririi penale. Insa, mai nou, exista clasarea si renuntarea la urmarirea penala.
@ oanaalexa41, incercati sa va impacati cu reprezentantul firmei pagubite.
Cat priveste rezolvarea acțiunii penale, sunt de fapt 5 posibilitati, adica instanța hotărăște asupra învinuirii aduse inculpatului, pronunțând, după caz,
- condamnarea,
- renunțarea la aplicarea pedepsei,
- amânarea aplicării pedepsei,
- achitarea sau
- încetarea procesului penal.
Adevarul este ca produsele cosmetice nu sunt de mancare, iar paguba nu este chiar foarte mica.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
trandafir2, moderator
Mulțumesc mult pentru informații. In cat timp se primește citația de la poliție?

Alte discuții în legătură

Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat. oare pot primi doar amendă administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Furt la prima abatere prejudiciu recuperat se poate primi amenda administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Se poate părăsi țara in timpul urmăririi penale pt furt calificat la prima abatere? ContSters451644 ContSters451644 Se poate părăsi țara pentru perioade scurte de timp in timpul urmăririi penale pt furt calificat la prima abatere? Pe data de 10.12.2017 s-a întâmplat, ... (vezi toată discuția)