Buna ziua!
Va rog sa-mi imi spuneti daca la o firma un cetatean maghiar este administrator, care vrea sa devina angajat al acestei firme (dupa parerea mea director gen) este de ajuns sa faca un contr de munca care va fi inregistrat la ITM, dupa care va plati imozpozit pe venit (si indemnizatie de somaj, sanatate etc)? acest lucru este de ajuns? Daca mai trebuie facut ceva sa imi ziceti va rog.
Multumesc mult.
Are aceleasi drepturi ca un cetatean roman.
II faceti CIM, inregistrati la ITM aplicati acelasiregim ca pentru un cetatean roman.
Interesati daca nu cumva trebuie sa primesca un cod de identificare fiscala. Acesta apare in general pe certificatul de inregistrare.
Inteleg ca firma este romaneasca si cetateanul maghiar, nu?
Incercati sa intrebati si la Oficiul Roman de Imigrari. Nu cred ca ITM-ul ii primeste contractul de munca daca nu are permis UE - este un certificat de culoare galbena pe care cetateanul primeste CNP romanesc si care se obtine de la Oficiul de Imigrari.
Este cetatean maghiar si firma romaneasca. Nu are permis de UE. Atunci trebuie sa mearga la Of rom de Imigrari sa-si faca certif si pe urma va fi treaba mai simpla.
Multumesc mult pt raspunsuri