avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despag morale legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despag morale legea 10

X solicita in contradictoriu cu Statul Roman daune morale ca urmare a suferintelor produse de:

1. preluarea abuziva si privarea de proprietate timp de 29 de ani - ca aurm armare a confiscarii imobilului de catre regimul comunist

2. refuzul statului roman de a da o lege reparatorie timp de 11 ani de la revolutie

3. faptul ca X a asteptat 4 ani sa i se solutioneze notificarea pe legea 10

4. faptul ca decizia primarului a fost proasta si a trebuit s-o atace injustitie

5. faptulo ca a castigat in justitie masuri reparatorii dar ANRP a amanat inca 1 an de la decizia irevocabila sa -i emita titlu de despagubire

6. faptul ca nici in prezent nu a primit efectiv despagubirea pentru ca fondul proprietatea nu e functional conform jurisprudentei CEDO.

Deci toata aceasta Odisee i-a produs lui X suferimnte morale : umilire, neincredere, angoasa, stres.

Intrebari
1. actiune este supusa taxei de timbru sau nu ?

2. cu cine sa se judece X, doar cu Statul ?

3. care ar fi temeiul de drept in baza caruia sa ceara daune morale ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 23:17, 11 Noiembrie 2009
nu se poate obtine nimic, au mai incercat si alti avocati.
din pacate institutiile statului se spala si se acopera una pe cealalta.
pt. 4 nu poate fi vorba, nimeni nu poate sa judece de ce un om (primarul) a facut asa ci nu altfel...
pt. 5 ar exista sanse, dar in cadrul unei actiuni, avand ca obiect obligatia de a face...de a emite titlul... daca deja l-a emis...nu mai sunt sanse pt daune morale.

toti judecatorii vor, spune ca se timbreaza.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Temeiul de drept pentru daune morale este doar 998 999 CcIV ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)
Neclaritati litigiu de munca justice123 justice123 Nu prea stiu ce se intampla. Desi legea prevede ca paratii (eu am reclamat) trebuie sa faca probele eu am adus probele oricum, si reclamatii nimic (pentru ca ... (vezi toată discuția)