avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna seara.Sunt divortata din 2011 si am 3 copii de 18,16 si 13 ani care au ramas la fostul sot si eu le platesc pensie alimentara.Avem custodie comuna si eu am un program de vizita pe care el nu il respecta deloc.Pe fata care are 18 ani nu a lasat-o deloc sa vina la mine .Niciodata.Doar pe baieti ii lasa cand nu avea treaba cu ei.De multe ori am fost sa ii iau de la locuinta lui si am plecat fara ei.Am sunat si la politie dar au zis ca nu e de competenta lor .Sau de multe ori copii ma anuntau cu o zii sau doua inainte sa ii iau ca nu pot venii ca nu ii lasa.In acest timp eu am pus pensia alimentara la timp. Eu nu am servici si platesc pensia din salariu concubinului meu care la randul lui plateste o pensie de 500 lei pentru fata lui din prima casnicie.Noi avem impreuna un copil de 5 ani.De 3 luni am avut unele probleme financiare si nu am mai putut platii pensia pentru copii mei iar fostul sot m-a dat in judecata acum 3 saptamani .De trei luni nu am mai vazut baietii deloc ca nu ii mai lasa sa vina .Pe fata am vazut-o saptamanal pe ascuns de el ca am fost la ea la liceu.In ianuarie avem procesul si imi e cam teama . Eu o sa imi achit pensia dar stiu ca el nu va respecta programul de vizita.Stiu ca nu il va respecta si nu stiu ce pot face.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena ela , utilizator 12:30, 27 Decembrie 2017
Buna seara,
Nu inteleg de ce va este teama.
Mergeti cu certificatul de nastere si al celui mic ca sa aratati si sa se recalculeze pensia.
Va sfatuiesc sa solicitati si ajutor public judiciar pentru un avocat sau sa va angajati unul.
O sa va ceara pensia alimentara retroactiv, apoi va va executa pe 30% din salariu si pe bunuri daca aveti, plisplangere de abandon la politie.

-Apăsați pe Răspunde, nu pe Citează. Mulțumesc-
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Pensia nu are legatura cu vizita. Puteti apela la un executor judecatoresc pt a executa hotararea in ce priveste vizita.
Poate si el a apelat la executor pt executarea pensiei de intretinere restante.
Nu aveti de ce va teme , cat nu e vb de neplata din rea credinta.
Nu aveti temporar de munca sau nu ati lucrat ? Faptul ca aveti copii va obliga sa ii intretineti, iar pt asta trebuie sa munciti, concubinul neavand obligatia de intretinere a copiilor dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Nu am lucrat niciodata.Am facut decat 11 clase si cat timp am fost casatorita cu fostul sot am reusit sa intru la un liceu la seral ca sa il termin dar nu m-a lasat sa ma duc.A zis ca nu are cine sa stea cu copii care atunci erau mici asa ca am renuntat.Am incercat sa ma angajez dar nu pot nicaieri fara liceu.Eu am pus fata sa il intrebe daca primeste pensia si a zis ca nu.Ca el de fapt vrea o majorare .Eu le-am mai trimis in astea 3 luni la baieti unele lucrurii de care aveau nevoie .Am fost la fata la liceu si i le-am dat ei sa le dea.Ultima data cand am fost sa iau copii de la el a vrut sa ma bata de fata cu copii pentru ca ia-m zis ca vreau sa vina si fata la mine.Ea nici macar nu stie unde stau.Eram si cu copilul de 5 ani pe care l-a speriat ingrozitor.Vazand ca nu ma poate bate pe mine s-a razbunat pe baiatul cel mic de 13 ani care il tinea pe fratele lui mai mic in brate ca sa il linisteasca.Pur si simplu l-a luat de langa noi si la palmuit.Pensia alimentara nu prea o cheltuie pentru copii .Mereu cand ii cer copii ceva le spune sa imi ceara mie.Si eu mereu le cumpar ce au nevoie.Cat despre nerespectarea programului de vizita nu imi permit sa apelez mereu la un executor judecatoresc .Nici el nu a apelat acum pentru pensie.Are un avocat si vrea sa imi majoreze pensia pe motiv ca are concubinul meu servici.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
elena ela, utilizator
depuneti intampinare si cereti sa i se respinga cererea, chiar cereti micsorarea pensiei , depuneti dovada ca nu munciti - adeverinta de la anaf ca nu detineti venituri, copie dupa certificatul copilului de 5 ani.. fata cea mare mai e la liceu ?

Alte discuții în legătură

Am obținut modificarea programului de vizită a minorului într-unul care îmi permite să-l pot lua la mine în weekend-uri, dar mama a făcut apel. ce pot face să mă bucur de măcar 2 ore doar eu cu el? yo85 yo85 Am un băiat de 6 ani jumătate din prima căsătorie. El locuiește cu mama lui în Drăgășani, eu în Slatina. Am drept de vizita 2 sâmbete pe luna, de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot bella34 bella34 Buna seara.Sunt divortata din 2011 si am 3 copii care iau fost incredintati fostului sot iar eu ii iau de 2 ori pe luna la mine .Ma duc sa ii iau vinerea si ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)