avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fostul sot

Buna seara.Sunt divortata din 2011 si am 3 copii care iau fost incredintati fostului sot iar eu ii iau de 2 ori pe luna la mine .Ma duc sa ii iau vinerea si duminica ii duc inapoi .Asa am observat ca copii sunt lasati singuri acasa si cate 2 zile tatal lor plecand mereu in cursa .Copii au 10 si 12 ani .Am si o fata de 15 ani care in timpul saptamanii sta la camin fiind in primul an de liceu iar baietii raman singuri acasa . Imi e teama sa ii stiu singuri noaptea acasa . Am incercat sa vorbesc cu fostul meu sot sa lase pe cineva sa ii supravecheze macar noaptea dar mia zis sa nu mai comentez ca nu e treaba mea ce face el .Eu inteleg ca trebuie sa munceasca dar ar putea sa o lase pe concubina lui sa stea cu copii cand e el in cursa .Cand raman singuri copii isi fac mancare singurii pe aragaz .Nu pot sa stau linistita cand ii stiu singuri.Vorbesc cu ei in fiecare zii pe fb si le spun sa aiba grija cand scot apa de la fantana sau sa inchida bine butelia de la aragaz.Intrebarea mea daca pot face ceva in privinta acestui lucru ?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:51, 7 Octombrie 2014
Da, sa cereti sa locuiasca la dvs sa aveti grija de ei.
Nu stiu cum au fost încredințati toți 3 tatălui, dar nu cred ca asta este important acum. Puteti formula o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati incredintarea catre Dvs a micutilor, încercând sa convingeți instanța ca este in interesul copiilor, aducând argumente in acest sens, si invederind cele ce Spuneti aici.
Va multumesc pentru raspunsurii.Iau fost incredintati lui pentru ca eu nu aveam locuinta mea sa stau cu ei si nici servici.Pe el il ajuta financiar mama lui care umbla in strainatate.Parintii mei sunt decedati .Acum lucrurile stau altfel si am cum sa ii intretin.O sa deschid un proces sa cer incredintarea lor dar stiu ca un proces dureaza si ei si o sa mai stea singurii ceva timp.
Cereti ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, copiii sa isi schimbe domiciliul la vds,iar tatal sa plateasca pensie. Pe calea ordonantei presedintiale cereti ca ei sa stea la dvs pe perioada desfasurarii procesului dovedind urgenta.
As mai avea o intrebare.Dupa cum am scris in primul mesaj fata mea e la liceu si sta la camin.Am dreptul sa ma duc sa o vad si sa ma interesez de ea acolo?Ca imi zisa fata azi ca tatal ei a vorbit vineri cu personalul de la caminul unde sta ea sa nu imi dea voie sa o vizitez .La telefon vorbesc cu ea pe furis ca ii e frica sa nu stie tatal ei ca o sun . Va multumesc

Alte discuții în legătură

Interzicere vizitare minora bella34 bella34 Buna ziua.Unde pot sa ma adresez daca fostul sot imi interzice sa ma duc la fata la camin sa o vad?Stiu ca o varianta ar fii sa deschid un proces dar asta ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac miha_gl miha_gl AM PLECAT DE ACASA ACUM 3 SAPTAMANI LA MAMA MEA SI AM LASAT ACASA 3 COPII MINORI CU UN TATA ALCOLIC SI CU MAMA LUI.NU MAI PUTEAM SA STAU IN MEDIUL ALA MA ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)