avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac

AM PLECAT DE ACASA ACUM 3 SAPTAMANI LA MAMA MEA SI AM LASAT ACASA 3 COPII MINORI CU UN TATA ALCOLIC SI CU MAMA LUI.NU MAI PUTEAM SA STAU IN MEDIUL ALA MA DOARE INIMA CA ME-AM LASAT COPII CU UN BETIV,BATAI MANCAM LA MUNCAM NU MA LASA SA MA DUC ,LA ACTE MEA DAT FOC.DE CAND AM PLECAT EU TIN LEGATURA CU FATA CEA MARE DE APROAPE 14 ANI TIN LEGATURA FARA SA STIE TAICASU ,II MAI SUN ACASA SA VORBESC CU EI DAR NU TOT TIMPUL MI DA LA TELEFON SA VORBESC CU EI.DECI NU MAI PUTEA SA STAU ESTE UN OM VIOLENT,BETIV A AVUT SI PROBLEME CU POLITIA,CHIAR AZI AM VORBIT CU FATA MEA SI MEA ZIS CA VREA SA II DUCA PE COPII LA TARGOVISTE LA NEAMURILE LUI SOACRAMEA.EU VA ROG SA MA AJUTATI CU SFATURI CUM AS PUTEA SA II IAU LANGA MINE.ABIA MEA FACUT MAMA MEA BULETIN SI IMI CAUT DE MUNCA UNDE STAU AM CONDITII DAR ACOLO UNDE STAU EI ,STAU INTRO CAMERA 5 PERSOANE.
Cel mai recent răspuns: papic , utilizator 12:50, 14 Aprilie 2011
Daca lucrurile stau cum ati spus dv., depuneti actiunea de divort si solicitati si incredintarea copiilor minori. Nu vad sa fie probleme mari la a obtine copiii spre crestere si educare, in masura in care reusiti prin martori sa demonstrati cele afirmate.
Puteti sa introduceti si o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorilor pana la terminarea procesului de divort.
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat din localitatea unde locuiti, pentru a va ajuta.
Daca sunteti casatorita cu tatal minorilor si ati decis ca aceasta casatorie nu mai poate continua, va luati pur si simplu copii cu dvs. si introduceti actiune de divort, in cadrul careia solicitati incredintarea acestora, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestora si reluarea numelui avut anterior casatoriei sau pastrarea dupa caz.
Daca nu sunteti casatorita cu tatal minorilor, formulati dupa ce va luati copii, actiune de incredintare si stabilire pensie in favoarea acestora.
In ambele situatii mai aveti posibilitatea ca in paralel sa formulati o ordonanta presedintiala, care se solutioneaza mult mai repede, pe calea careia sa solicitati incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii de intretinere provizoriu pana la solutionarea actiunii de divort/incredintare.
Angajati avocat.
PAI VREA SA IMI DUCA COPII MAI DEPARTE SA NU II MAI VAD,DAR POATE SA MA DEA PARASIRE DE DOMICILIU.EL STIE CA SUNT PLACAT DIN TARA,CA DACA AFLA CA SUNT LA MAMA MEA VINE AICI SI FACE SCANDAL.DACA MA INTORC ACASA DE DRAGUL COPILOR O SA IAU BATAIE.FAM SPUS ESTE VIOLENT NU MAI PUTEAM SA STAU ACOLO.
sunt casatorita si nu am hotarat amandoi am plecat eu ca nu mai putea sa stau copii nu am putu sa ii iau ,ca ii intrerupeam de la scoala.am incercat sa iau cu transfer si a vrut educatoarea sa imi dea.am 3 copii minori si abia meam facut buletin ca imi daduse foc la acte.si nu ma afecteaza ca nu am serviciu acum imi caut.
tot ce ai scris nu e un motiv sa pleci fara copii. El este violent alcoolic dar tu totusi ai avut curajul sa iti lasi copii in grija lui? Nu stiu ce sa zic dar cred ca ai facut o greseala imensa.Eu din fericire nu stiu ce inseamna sa ai un sot alcoolic si violent dar un singur lucru stiu ca copilul nu as lasa sa stea cu un asemenea om.
Sa iti iei copii de acolo cat mai repede.Sincer iti doresc bafta sa ii ai cat mai repede langa tine oricat de greu va fi financiar o sa aveti linistea sufleteasca tu si copii tai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac miha_gl miha_gl buna ziua.sunt casatorita si am 3 copii,o duc foarte rau cu sotul meu.stu intrun camin stau cu soacramea si cu copii intro camera.as vrea sa plec de la sotul ... (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Copil minor xcz xcz care sunt drepturile parintilor asupra copilului lor minor cand acestia s-au separat dar nu au dat divort? mama copilului a plecat din cauza violentelor ... (vezi toată discuția)