avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil minor

care sunt drepturile parintilor asupra copilului lor minor cand acestia s-au separat dar nu au dat divort? mama copilului a plecat din cauza violentelor verbale si fizice de acasa. copilul a fost luat de tatal fortat . ce se poate face in acast caz? mama poate sa-si mai vada copilul? cand si cum? exista o lege care reglementeaza aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:58, 20 August 2010
Mama are aceleasi drepturi pana la solutionarea de catre instanta a uneo actiuni de incredintare minor introdusa de tata!!!!
Introduceti actiune pt incredintarea minorului .
Paralel puteti depune ordonanta presedintiala, pt a fi luata o masura provizorie in acest sens, pana la solutionarea actiunii principale!
lupalb13 a scris:

Mama are aceleasi drepturi pana la solutionarea de catre instanta a uneo actiuni de incredintare minor introdusa de tata!!!!

Daca nu i se respecta drepturile, carei institutie se poate adresa ?
mama poate face cerere de incredintare a tutelei minorului in instanta si are sanse reale sa castige.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac miha_gl miha_gl AM PLECAT DE ACASA ACUM 3 SAPTAMANI LA MAMA MEA SI AM LASAT ACASA 3 COPII MINORI CU UN TATA ALCOLIC SI CU MAMA LUI.NU MAI PUTEAM SA STAU IN MEDIUL ALA MA ... (vezi toată discuția)
Dreptul parintelui de a-si vedea copilul pentru care nu exista o sentinta definitiva de custodie. GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Daca un parinte este impiedicat de celelalt sa-si vada copilul pentru care nu exista sentinta definitiva de custodie, cum poate proceda sa isi vada copilul ... (vezi toată discuția)