avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obținut modificarea programului de vizită a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obținut modificarea programului de vizită a minorului într-unul care îmi permite să-l pot lua la mine în weekend-uri, dar mama a făcut apel. Ce pot face să mă bucur de măcar 2 ore doar eu cu el?

Am un băiat de 6 ani jumătate din prima căsătorie. El locuiește cu mama lui în Drăgășani, eu în Slatina. Am drept de vizita 2 sâmbete pe luna, de la 3 la 7 seara doar la domiciliu sau în prezenta mamei. Țin sa spun ca avem custodie comuna și am obținut modificarea programului de vizita sa îl pot lua la mine în weekend doar ca nu e definitiv și mama a făcut apel.
Mama refuza sa plece din fata blocului sau din casa uneori și sunt obligat sa stau păzit de ea și de concubinul ei, plus părinții ei la fiecare program. Se vede clar ca băiatul are o reținere în prezenta lor și deși el vrea sa meargă cu mine la o pizza sau în parc mama se opune și nu pot face nimic.
Pot sa iau copilul de mana sa ne plimbam prin parc sau la un suc dacă mama refuza acest lucru in timpul programului?
Pot sa atac cumva prezenta concubinului care efectiv cauta sa ii distragă atenția copilului meu sa nu interacționeze atât cu mine?(i-am făcut plângere penala dar a fost respinsa pe motiv ca e pe domeniul public și face ce vrea).
Pot sa merg cu el la un magazin fără sa fiu "păzit"?
Ce drepturi am eu în afara de a-l vizita acasă și în prezenta celorlalți. Ce pot face sa ma bucur și eu măcar 2 ore exclusiv doar eu și el?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau puteți cere monitorizarea programului la Dgaspc și de fata cu ei și cu copilul în brate sa spuneți ca doriți sa îl luați la o pizza.
Cereți sa vina cu copilul jos ca doriți sa mergeți în parc și în fata celor de la Protecția Copilului dacă vine concubinul rugați sa plece a sa fie lăsat minorul sa interacționeze cu tatăl lui.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
și am obținut modificarea programului de vizita sa îl pot lua la mine în weekend doar ca nu e definitiv și mama a făcut apel.

Intr-o luna se termina si cu apelul si il veti putea lua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine o luna. Apelul este făcut în luna mai. Abia am primit citația sa depun întâmpinare. Ea cere iar martori, expertiza psihiatrica a copilului. Trage de timp. Plus ca vine vacanta. Dacă se termina în decembrie va fi un miracol. Aștept. Alta soluție nu am.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
hotararea ce o aveti e excutorie de la fond., puteti apela la un executor.
Art. 448

Executarea provizorie de drept

(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:

1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Modificarea programului nu este definitiva. Apelul e pe rol. De azi am 13 zile sa depun întâmpinarea. Beneficiez tot de vechiul program. Acela în care am dreptul la 5 ore, 2 sambete pe luna la domiciliul sau în prezenta mamei. De fapt sunt 2 ore și sunt în prezenta și a concubinului de un an și a părinților ei încă de la început. Eu nu am stat niciodată în 3 ani de când am acest program 20 de minute singur cu copilul meu. Iar activitățile cu el le-a stabilit mama. Eu nu pot sa mișc un deget dacă ea nu vrea chiar dacă copilul dorește sa meargă cu mine la plimbare.
Mai mult. L-a înscris la școală fără sa ma consulte, la o clasa de stept pe care eu nu o doresc. Azi am făcut cerere de mutare la o clasa normala. Probabil nu va fi de acord cu cererea mea și iar ajungem la instanta.
Este un război fără final cu o femeie care de 7 ani cauta sa îmi pună bețe în toate.

Alte discuții în legătură

Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala yo85 yo85 Cum pot demonstra ca fiu meu e alienat parental. Pana acum 3 luni când nu aveam dreptul sa îl iau la mine copilul vroia sa meargă cu mine dar mama s-a opus ... (vezi toată discuția)