avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 205 alin 2 lit a
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 205 alin 2 lit a

Buna !
Ce fel de nulitate poate solicita reclamantul atunci cand in intampinare paratul nu a mentionat elementele express prevazute de art 205 alin 2 lit a NCPC, respectiv CNP-ul ? Paratul si-a luat avocat insa nici acesta nu si-a specificat datele de identificare !
Am putut citi in jurisprudenta ca multe cereri de chemare in judecata si contestatie la executare au fost anulate din aceasta cauza, Nu am gasit nimic cu privire la intampinare si nulitatea ei. Instanta acopera de obicei acest element ?
Ca informatie complementara : reclamantul este o asociatie de proprietari care incearca sa-si recupereze in instanta debitele de la un restantier.
Multumesc de raspuns si sarbatori fericite!
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Username33, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:23, 29 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
bineinteles ca reclamantul are interesul sa fie admisa cererea de chemare in judecata insa paratul nu si-a formulat intampinarea conform dispozitiilor art 205 alin 2 lit a NCPC, respectiv nu si-a indicat CNP-ul, iar avocatul acestora nu si-a aratat CUI-ul. Acum aceasta informatie nu este foarte utila insa mai tarziu in sensul identificarii debitorului, aceasta este necesara pentru a putea efectua in buna forma eventualele demersuri a executarii silite si identificare clara a restantierilor. Acestia, nefiind la prima lor abatere, au cunostinta de acest lucru si cu siguranta vor incerca sa tegiverseze procesul. Nulitatea intampinarii - oricare ar fi ea, ar permite reclamantei sa-i fie motivata solicitarea CNP-ului paratilor in fata instantei, cu atat mai mult cu cat in cartea de imobil paratii nu sunt inregistrati, si nici la administratia locala (primarie). Pentru a dovedi calitatea pasiva a paratilor a trebuit sa scot extrasul CF.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Username33, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Lipsa CNP nu este un caz de nulitate,cazurile de nulitate sunt precizate de art.196(1)NCPC
Avocat Teris a scris:

Sau mai simplu, reclamantul va solicita interogatoriul paratului, instanta va ligitima astfel pe acesta si gata problema cu cnp-ul. Sau solicotati sa-i puna in vedere instanta sa indice cnp-ul.

paratii au fost citati cu mentiunea personal la interogatoriu insa nu se vor infatisa (sunt 99% sigur). De aceea in cererea initiala am cerut aplicarea art 358NCPC in caz de neprezentare. Totodata motivarea mea cu privire la solicitarea CNP-ului paratilor nu e discutabila ? Bineinteles daca as fi putut face o actualizare a cartii de imobil cu datele lor sau daca as fi avut copia dupa actul de vanzare-cumparare, nu as fi avut nevoie de CNP. Ma rog, in ciuda faptului ca CNP-ul este folosit pentru aproape orice demers administrativ el este considerat ca informatie personala si reglementata.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Username33, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)
Citare, intampinare axlmor axlmor Buna ziua, am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de intervenient intr-o cauza intre agentia mea de asigurare RCA si agentia altei persoane cu ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)